Google Chrome sneller maken: 6 tips

Om snel te kunnen surfen op internet heb je een snelle en betrouwbare browser nodig. Google Chrome is de laatste jaren zeer populair geworden en terecht. Google Chrome op zich is sowieso al snel. Toch kan je Chrome sneller maken. We geven een aantal tips:

1. Verwijder alle extensies die je niet gebruikt.

Extensies zijn kleine programma’s die de werking van Chrome veranderen of verbeteren. Elke extensie heeft een negatieve impact op de snelheid. Verwijder dus alle nutteloze extensies en maak Chrome sneller. Extensies controleren en verwijderen doe je als volgt. Klik op de 3 puntjes rechts bovenaan en kies “instellingen”. Klik vervolgens aan de linkerkant op extensies. Klik daarna op de prullenmand naast elke extensie die je wenst te verwijderen. Er is geen enkele extensie die essentieel is voor de werking van Chrome dus als zelfs als je alle extensies verwijderd zal Chrome nog steeds correct opstarten.

Chrome zonder extensies
Afbeelding van Google Chrome met alle extenties verwijderd.

2. Controleer dat de voorspellingsservice voor het sneller laden van pagina’s is ingeschakeld

De voorspellingsservice laadt links die je mogelijk gaat klikken op voorhand. De voorspellingsservice is dus best ingeschakeld. Je kan dit controleren als volgt. Klik opnieuw bovenaan op de 3 puntjes en kies “instellingen”. Scrol helemaal naar beneden en klik op “geavanceerd instellingen weergeven”. De voorspellingsservice vind je onder privacy. Controleer dat deze is ingeschakeld als je wenst dat Chrome snel reageert.

Chrome sneller maken met voorspellingsservice
De voorspellingsservice maakt Chrome sneller door links op voorhand te laden.

3. Zorg dat Chrome up-to-date is

Een Google Chrome die up-to-date is werkt gewoon veel sneller en is bovendien ook veel betrouwbaarder. Je kan controleren of er updates zijn als volgt. Klik bovenaan op de 3 puntjes en kies “help” en daarna “over Google Chrome”. Bij het openen zal Chrome controleren of er updates zijn. Geen melding van updates wil zeggen dat er geen updates zijn.

Chrome is bijgewerkt
Zorg dat Chrome up-to-date is.

4. Chrome sneller maken met een SSD

Chrome gebruikt een cache folder zodat een pagina die je reeds bezocht hebt niet volledig opnieuw geladen moet worden. Die cache folder bevindt zich gewoon op de C schijf. Een SSD zorgt ervoor dat de cache folder veel sneller toegankelijk is. Met een SSD versnel je Chrome dus aanzienlijk…

5. Chrome is alleen snel zonder ongewenste pop-ups

Het laden van pop-ups en ongewenste reclame zorgt alleen maar voor extra vertragingen bij het laden van een pagina. Heb je hier last van, lees dan
https://decomputer.be/hardnekkige-pop-ups-in-google-chrome-voorkomen/

6. Chrome is alleen snel op een goed onderhouden PC

Vanzelfsprekend kan Chrome niet snel zijn als je PC zelf zo traag is als een slak. Verwijder alle software die je niet gebruikt. Controleer dat je computer geen virussen of malware heeft opgelopen.

Heb je zelf nog een tip…laat het ons weten.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie