Google Chrome versnellen

Google Chrome is een populaire browser. Normaal is de browser vrij snel. Toch kunnen we nog tips geven om Google Chrome te versnellen. Als jouw Chrome traag is lees dan zeker verder.

Tip 1: updaten

Controleer of je wel de laatste versie van Chrome gebruikt. Klik hiervoor op de 3 bolletjes bovenaan rechts en kies “help” en vervolgens “over Google Chrome”. Er wordt automatisch gecontroleerd of je wel de laatste versie gebruikt. De laatste versie is niet alleen sneller maar ook veiliger in gebruik. Fouten en veiligheidslekken worden immers voortdurend gefixt!

Tip 2: opruimen

Wist je dat Chrome zelf kan controleren op schadelijk software? Je kan deze controle zelf starten door naar instellingen te gaan. Vervolgens ga je naar geavanceerd en klik je op resetten en opruimen. Tenslotte klik je op opruimen om de controle te starten.

Chrome versnellen
Controle op schadelijke software

Let op je Windows installatie opruimen maakt Chrome natuurlijk ook sneller. Lees hier hoe https://decomputer.be/windows-10-traag-nu

Tip 3: verwijder alle niet gebruikte extensies

Extensies zijn kleine programma’s die aan Chrome worden toegevoegd om Chrome meer functionaliteit te geven. Extensies maken Google Chrome echter traag. Hoe minder hoe beter. Type chrome://extensions/ in het vak waar je normaal de url van een website typt. Verwijder alles wat je niet nodig hebt.

Als jouw Google Chrome vaak vast loopt is dit ook vaak te wijten aan een slecht geschreven extensie. Als Chrome vast loopt heb je de indruk dat deze extreem traag is terwijl hij in werkelijkheid vastgelopen is.

Tip 4: gebruik zo weinig mogelijk tabbladen

Sommige mensen hebben oneindig veel tabbladen in Chrome. Elke tabblad verspilt werkgeheugen en maakt de browser trager. Een zeer belangrijke tip als jouw computer weinig ram geheugen heeft.

Tip 5: controleer dat hardware acceleratie is ingeschakeld

Ga naar instellingen en klik vervolgens op geavanceerd en systeem. Normaal moet dit ingeschakeld staan. Deze instellingen zorgt vooral voor het vlot afspelen van video’s.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie