Google Chromecast installeren zonder wifi

Met Google Chromecast kan je foto’s, video’s en muziek streamen van je PC, tablet of smartphone naar je TV. Chromecast gebruikt hiervoor je WIFI. Als je 2 smartphones (of 1 smartphone en 1 tablet) hebt kan je Chromecast installeren zonder WIFI. We leggen stap voor stap uit hoe je dit aanpakt.

Stap 1: stel 1 smartphone in als WIFI hotspot

Elke smartphone kan je als mobiele hotspot instellen. Je creëert als het ware een WIFI netwerk waarmee anderen kunnen verbinden. Dit wordt vaak gebruikt wanneer gezinnen op vakantie zijn. Vaak heeft 1 gezinslid veel meer mobiele data ter beschikking en wenst hij dit te delen met de rest van het gezin. Zo een mobiele hotspot kan je instellen via instellingen, draadloos en netwerken, tethering en draagbare hotspot. Op mijn smartphone ziet dat er als volgt uit.

Mobiele hotspot instellen. Als illustratie. Op elke smartphone ziet dit er natuurlijk anders uit.
De verschillende stappen….

Stap 2: verbind de 2de smartphone met de Wifi hotspot die juist creëerde

Waarom een 2de smartphone? Wel om de Chromecast in te stellen moeten zowel de Chromecast als het toestel waarmee je de Chromecast instelt verbonden zijn met hetzelfde WIFI netwerk. De smartphone die je in stap 1 instelde als WIFI hotspot kan echter niet verbinden met het WIFI dat hij zelf maakt. Vandaar dus een 2de smartphone of tablet. Verbind de 2de smartphone met het gecreëerde WIFI netwerk.

Stap 3: installeer de Chromecast

Installeer op de smartphone vervolgens Google Home via de Play Store. Open Google Home en volg alle stappen. Of klik op het + teken bovenaan links en kies vervolgens apparaat instellen. Daarna klik je op “Nieuwe apparaten in huis installeren”. Op mijn smartphone ziet dat er als volgt uit.

Chromecast instellen met Google Home

Je kan nu de 2de smartphone gebruiken om foto’s, video’s en muziek te streamen naar een TV. Zelf gebruik ik Chromecast om TV te kijken in een caravan. Ik heb een abonnement met onbeperkte mobiele data bij Orange. Mijn smartphone gebruik ik als mobiele hotspot. Ik heb in de caravan ook een tablet die ik verbind met deze mobiele hotspot. Op de tablet heb ik de VTM Go app geïnstalleerd waarmee ik live TV stream naar een echte TV. Naast Live TV kan ik ook allerlei series en films kijken. Voor de lezers met een caravan of mobilhome……een aanrader. Geen last meer van die trage of slechte WIFI verbindingen op campings.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.