GoPro Hero 12 review

Op sociale media kom je indrukwekkende beelden tegen die zijn vastgelegd met de GoPro Hero 12. Vooral de opnames tijdens motorritten spreken mij enorm aan. Ik kon het dan ook niet laten om zelf een GoPro Hero 12 aan te schaffen. Als trotse eigenaar van een KTM RC 390 wilde ik niet alleen mijn avonturen delen met vrienden, maar ook bewijsmateriaal hebben in geval van een ongeval. Zoals je waarschijnlijk al weet, brengen helaas nogal wat idioten in het verkeer het leven van motorrijders in gevaar. Met mijn nieuwe GoPro Hero 12 ben ik klaar om mijn ritten vast te leggen en mijn passie voor motorrijden te delen! Dit zijn mijn ervaringen met de GoPro Hero 12….

Bij het uitpakken viel het me meteen op. Dit is geen goedkope troep uit China! Het toestel voelt lekker solide aan. Het is fijn, gestroomlijnd en straalt kwaliteit uit. Natuurlijk kun je de kwaliteit van een toestel niet voelen, maar je begrijpt vast wat ik bedoel.

Ik kon natuurlijk niet wachten om de kwaliteit van de opnames te testen. Als motorrijder is stabilisatie van de opnames belangrijk. Ze noemen dit HyperSmooth 6.0 Video Stabilisatie, en echt, wow, dit is indrukwekkend. Het beeld is niet alleen stabiel, maar ook nog eens haarscherp. Je ziet echt dat het 4K-video’s zijn en de kleuren zijn bovendien ook levendig en natuurgetrouw! Het toestel ondersteunt bovendien ook HDR, waarbij een beeld eigenlijk wordt samengesteld uit meerdere opnames waardoor alles perfect belicht wordt!

GoPro Hero 12 na motorcrash
Mijn GoPro Hero 12, na het ongeval met de moto…

Als motorrijder ga ik natuurlijk ook door hevige regenbuien rijden, maar gelukkig is het toestel waterdicht en kan ik het met spraakcommando’s bedienen. Het toestel heeft natuurlijk nog meer geavanceerde functies zoals TimeWarp 3.0 en HyperSmooth Boost, maar deze functies heb ik nog niet getest. Wat ik je wel kan vertellen is dat ik ondertussen een ongeval heb gehad met mijn motor. Gelukkig met beperkte schade aan de motor en ik was niet in fout, dus de verzekering van de tegenpartij gaat alles moeten vergoeden. Wat ik je wel kan vertellen is dat de GoPro van mijn helm gerukt is en dat hij dit brutaal geweld heeft overleefd. Ik zal enkel een nieuw houdertje moeten kopen. Maar dit toestel is degelijk en kan tegen een stoot….

Voordat ik afsluit, wil ik nog even vermelden dat de batterijduur reuze meevalt en dat je best een groot geheugenkaartje koopt, want opnames van hoge kwaliteit nemen nu eenmaal veel ruimte in beslag. Ben ik tevreden met de GoPro Hero 12? Natuurlijk! Het is natuurlijk geen goedkoop toestel, maar je krijgt echt waarde voor je geld!

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie