Grote bestanden versturen

Soms heb je videobestanden of een uitgebreide verzameling foto’s die je wilt delen met vrienden of familie. Hoewel het gebruik van een grote USB-stick nog steeds de meest eenvoudige optie is, is dit niet altijd haalbaar. Hier bieden we een overzicht van verschillende mogelijkheden.

illustratie grote bestanden versturen
illustratie: grote bestanden sturen

1. Efficiënt delen via e-mail

Het is belangrijk op te merken dat e-mail niet geschikt is voor het direct versturen van grote bestanden. In plaats daarvan kun je een downloadlink delen waarmee de ontvanger het bestand kan downloaden. Het direct versturen van grote bestanden via e-mail kan problemen veroorzaken bij de mailprovider, waardoor alle e-mails vast kunnen komen te zitten. In uitzonderlijke gevallen moet de ontvanger zelfs contact opnemen met de mailprovider om het vastgelopen bestand te verwijderen.

2. Versturen via Outlook? Geen goed idee!

Outlook beperkt bijlagen tot 10 MB om problemen met vastzittende bestanden bij de mailprovider te voorkomen.

3. Apple’s Mail Drop voor grote bestanden via iPhone of iPad

Voor het versturen van grote bestanden met een iPhone of iPad heeft Apple Mail Drop. Met Mail Drop kan je bestanden tot 5GB versturen. Apple gebruikt hiervoor ICloud. Dus in feite verstuur je het bestand zelf niet maar een link waarmee de ontvanger het bestand kan downloaden.

4. Websitediensten voor grote bestanden

Je kan tegenwoordig ook gratis grote bestanden versturen via website zoals TransferNow, TransferXL en bijvoorbeeld WeTransfer. Nadeel is wel dat je vaak je emailadres en het emailadres van de ontvanger moet opgeven. We moet je natuurlijk niet vertellen hoe gemakkelijk men tegenwoordig ongewenste emails verstuurd……

5. WhatsApp: handig om via mobiel bestanden te delen

WhatsApp stelt Android-gebruikers in staat bestanden tot 100 MB te versturen, terwijl iOS-gebruikers tot 128 MB kunnen delen. Voor desktop- en web gebruikers geldt een limiet van 64 MB.

6. Gmail en Google Drive: de perfecte combinatie

In Gmail kun je bestanden tot 25 MB versturen. Voor grotere bestanden adviseert Gmail het gebruik van Google Drive, waarop je bestanden tot 15 GB kunt uploaden en delen via een link. Betalende gebruikers kunnen zelfs bestanden tot 5 TB versturen.

Met Google Drive is het mogelijk om bestanden tot 15 GB gratis te delen. Lees meer over Google Drive

Met Google Drive kan je bestanden tot 15GB gratis delen.
Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie