Grote bestanden versturen

Soms heb je videobestanden of een grote verzameling foto’s die je wenst te delen met je vrienden of familieleden. Het gemakkelijkst is nog altijd een grote USB stick te gebruiken maar dit is niet altijd een optie. We geven een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

grote bestanden versturen via mail

Mail is nooit geschikt voor het versturen van grote bestanden. U kan wel een download link doormailen waarmee de ontvanger jouw bestand kan downloaden. Verstuur nooit een groot bestand via mail! Dit bestand kan bij de mailprovider voor problemen zorgen waardoor alle mails komen vast te zitten. De ontvanger moet in uitzonderlijke gevallen zelfs de mailprovider contacteren voor het verwijderen van het vastgelopen bestand.

grote bestanden versturen via outlook

Outlook is niet geschikt voor het versturen van grote bestanden! Een bijlage mag maar maximaal 10MB groot zijn! Dit is natuurlijk om te voorkomen dat een verstuurd bestand komt vast te zitten bij de mailprovider.

grote bestanden versturen via iPhone of IPad

Voor het versturen van grote bestanden met een iPhone of iPad heeft Apple Mail Drop. Met Mail Drop kan je bestanden tot 5GB versturen. Apple gebruikt hiervoor ICloud. Dus in feite verstuur je het bestand zelf niet maar een link waarmee de ontvanger het bestand kan downloaden.

grote bestanden versturen via website

Je kan tegenwoordig ook gratis grote bestanden versturen via website zoals TransferNow, TransferXL en bijvoorbeeld WeTransfer. Nadeel is wel dat je vaak je emailadres en het emailadres van de ontvanger moet opgeven. We moet je natuurlijk niet vertellen hoe gemakkelijk men tegenwoordig ongewenste emails verstuurd……

grote bestanden versturen via whatsapp

Met WhatsApp kunnen Android gebruikers bestanden versturen tot 100MB groot. iOS gebruikers 128MB en via WhatsApp desktop en web 64MB.

grote bestanden versturen via Gmail

Met Google Gmail kan u bestanden versturen tot 25MB. Als u bestanden wenst te versturen die groter zijn zal Gmail voorstelllen om Google Drive te gebruiken. Op Google Drive kan je een bestand uploaden en vervolgens delen met een link. De gratis ruimte op Google Drive is echter maar 15GB. U kan dus op deze manier bestanden tot 15GB versturen. Betaal je voor meer ruimte dan kan je grotere bestanden versturen. De grootste bestanden die op deze manier verstuurd kunnen worden zijn 5TB !!

Met Google Drive kan je bestanden tot 15GB gratis delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.