Hardnekkige pop-ups in Google Chrome voorkomen

Google Chrome is een populaire browser en terecht. Pop-ups zijn echter schering en inslag. Vaak probeert men deze pop-ups te blokkeren met één of ander pop-up blocker maar moet men constateren dat dit niet effectief is. In dit artikel leggen we uit hoe u voor eens en altijd komaf maakt met de pop-ups die voortdurend openspringen en je het leven zuur maken….

Extensies in Google Chrome zijn vaak de boosdoener. Deze extensies zijn nochtans gemakkelijk te verwijderen. Klik in Google Chrome bovenaan op de 3 horizontale streepjes en kies vervolgens instellingen. Klik vervolgens aan de linkerkant op extensies. Klik vervolgens op het prullenbakje naast elke extensie die je niet gebruikt.

pop-ups Chrome extensies
Kwaadaardige extensies zijn vaak de boosdoener. Afbeelding van Google Chrome zonder extensies.

Als dit niet mogelijk is wordt de toegang tot de extensies waarschijnlijk geblokkeerd door een “malware extensie”. Je kan dergelijke extensies verwijderen door met de rechterkant van de muis op de legen ruimte tussen het sterretje en de 3 horizontale streepjes te klikken. Kies vervolgens verwijderen uit Chrome. Heb je enorm veel last van pop-ups dan is de kans groot dat je er meerdere zal moeten verwijderen.

pop ups verborgen extensies
Verborgen extensies veroorzaken zeer vaak pop-ups in Google Chrome.

Google heeft ook een cleanup tool die je kan helpen. De cleanup tool is echter niet altijd effectief.

https://www.google.nl/chrome/cleanup-tool/

Heb je na het verwijderen van alle kwaadaardige extensies nog steeds last van pop-ups dan komen deze pop-ups mogelijk niet vanuit de browsers maar van malware of virussen die op je computer staan. Grondig scannen met een virusscanner en een programma tegen malware is dan de boodschap. Vergeet zeker ook niet te controleren welke software recent geïnstalleerd werd. Dit kan je gemakkelijk via het configuratiescherm –→ programma’s en onderdelen. Vaak komen de pop-ups gewoon van een programma dat recent geïnstalleerd werd. Je kan de geïnstalleerde software sorteren op installatiedatum. Weet je niet wat je mag verwijderen dan kan je het programma “Should i remove it ” gebruiken.

https://decomputer.be/computer-opschonen/

Plaats een reactie