HEIC naar jpg converteren met Windows

Lees dit artikel als u afbeeldingen van HEIC naar jpg wil converteren zonder gebruik te maken van online converters of andere software. Gewoon met Windows 10. Installeer geen extra software die je niet nodig hebt! En converteer geen foto’s via websites. Ben je zeker dat die bestanden na het converteren gewist worden?

Wat is een HEIC/ HEVC bestand?

Vanaf de introductie van iOS 11 gebruikt het besturingssysteem van Apple een nieuw bestandsformaat voor afbeeldingen en video’s. Het HEIC en het HEVC bestandsformaat. HEIC is de afkorting van High Efficiency Image File en HEVC is de afkorting van High Efficiency Videocoding. Beide bestandsformaten gebruiken compressietechnieken die bestanden tot 50% kleiner maken. Ideaal dus voor mobiele apparaten.

Standaard kan je met Windows echter geen HEIC of HEVC bestanden openen. Gelukkig bestaat er een monsterachtige simpele oplossing…..

Hoe zorg je dat Windows 10/11 gewoon HEIC en HEVC bestanden kan openen?

Het enige wat je nodig hebt is de CODEC. Een CODEC is een stukje software die het besturingssysteem toelaat het bestand te decoderen. En die CODEC wordt gewoon GRATIS aangeboden in de Microsoft Store.

Kopieer onderstaande regel gewoon in adresbalk van je browser en duw op enter. Op die manier kom je automatisch op de juiste plaats terecht in de Microsoft Store.

ms-windows-store://pdp/?ProductId=9n4wgh0z6vhq
Als je in de browser de link plakt kom je automatisch op de juiste plaats in de store terecht. Zie onderstaande afbeelding.
HEIC naar JPG converteren met de gratis CODEC aangeboden door Microsoft
De CODEC in de Microsoft Store die je nodig hebt.
Installeer de “HEVC-video-extensies van fabrikant van apparaat” van Microsoft.

Na de installatie van deze CODEC kan Windows gewoon HEIC en HEVC bestanden openen. Geen HEIC naar JPG converter nodig. Gewoon de HEIC openen met Paint en daarna opslaan in JPG of om het even welk formaat.

Out of topic maar je kan nu ook HEVC videobestanden afspelen met Windows 10/11. De prestaties voor het afspelen van deze video’s hangen welk sterk af van de hardware van het systeem. Op nieuwe recente computers is er geen enkel probleem.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie