Het configuratiescherm (Windows 10) gebruiken

Via het actiecentrum van Windows 10 kan je allerlei instellingen aanpassen. Toch valt het op dat de meeste Windows 10 gebruikers nog steeds het klassieke configuratiescherm verkiezen. En terecht want daar is absoluut niets op aan te merken. Via het configuratiescherm kan je drivers installeren, software verwijderen, systeemherstel starten en nog veel meer. We tonen waar je het configuratiescherm kan vinden en in grote lijnen waar je het zoal kan voor gebruiken.

Het configuratiescherm (Windows 10) openen

Je kan het configuratiescherm openen door met de rechterkant van de muis op het startmenu te klikken. Vervolgens kies je gewoon configuratiescherm. Een andere mogelijkheid is van het woord configuratiescherm in te typen in het zoekvak van Windows. Je kan het daarna gewoon openen. Niet duidelijk bekijk dan onderstaande video.

Het configuratiescherm openen

Eenmaal het configuratiescherm open is zet je de weergave best op grote pictogrammen bovenaan rechts. De categorieweergave is gewoon niet handig.

Wat kan je zoal met het configuratiescherm van Windows 10

Programma’s en onderdelen
Verwijderen van geïnstalleerde software, Windows 10 onderdelen in-en uitschakelen, geïnstalleerde updates weergeven.

Apparaatbeheer
Controleer dat alle hardware correct functioneert en dat alle stuurprogramma’s geïnstalleerd zijn.

Herstel
Maak herstelpunten, herstel de computer. Meer weten lees https://decomputer.be/systeemherstel-windows-10/

Standaardprogramma’s
Stel in welke programma bij voorkeur gebruikt moeten worden.

Back-up maken en terugzetten
Maak een volledige back-up van Windows 10! Meer weten lees https://decomputer.be/back-up-maken-windows-10/

Systeembeheer
Voor de experten. Controleer de logboeken van Windows 10 en kom meer te weten over foutmeldingen. Test het werkgeheugen en stel taken in die automatisch uitgevoerd moeten worden.

Bestandsgeschiedenis
Zet een vorige versie van een beschadigd bestand terug. Meer weten lees https://decomputer.be/windows-8-bestandsgeschiedenis/

Probleemoplossing
Misschien kan Windows je probleem automatisch oplossen.

Energiebeheer
Kies zelf wanneer Windows in slaapstand moet gaan en wat er moet gebeuren wanneer er op de aanknop van de PC geduwd wordt. Hier kan je ook de snelstartfunctie van Windows 10 instellen.

Geluid
Stel het geluid in. De gevoeligheid van de microfoon en het Windows 10 geluidsschema.

Dit is slechts een greep uit de talrijke mogelijkheden. Met het configuratiescherm van Windows 10 heb je volledige controle over Windows 10.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie