IDT High Definition Audio Windows 10 probleem

Dat de update naar Windows 10 niet bij iedereen vlekkeloos verloopt is ondertussen wel duidelijk. Als u een PC of laptop heeft met een IDT High Definition Audio apparaat heeft u mogelijk geen geluid meer na het updaten van je Windows naar Windows 10. Vlak na de update naar Windows 10 staat het apparaat met een gele driehoek gemarkeerd in apparaatbeheer. Na een aantal keer herstarten en updaten van Windows verdwijnt deze gele driehoek mogelijk maar het geluid werkt mogelijk nog steeds niet.

Windows 10 IDT High Definition Audio CODEC
Na het updaten van Windows naar Windows 10 hebben we geen geluid meer. Het IDT High Definition Audio CODEC apparaat heeft een probleem.

U kan dit probleem oplossen als volgt. Open het configuratiescherm van Windows 10. In Windows 10 kan u naar het configuratiescherm gaan door met de rechterkant van de muis op het Windows logo linksonder te klikken en vervolgens configuratiescherm te selecteren.

Windows 10 menu
Rechts klikken op het Windows logo en vervolgens links op “configuratiescherm”.

In het configuratiescherm opent u apparaatbeheer. Volg daarna de volgende stappen:

 1. klik met de rechterkant van de muis op “IDT High Definition Audio CODEC” en kies “stuurprogramma’s bijwerken”
 2. kies vervolgens “op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken”
 3. kies vervolgens “ik wil kiezen uit een lijst van stuurprogramma’s op mijn computer ……”
 4. klik vervolgens op High Definition Audio apparaat en klik op volgende
 5. test het geluid
IDT High Definition Audio CODEC stuurprogramma bijwerken
Het probleem lossen we op door de driver aan te passen.

Waarschijnlijk zullen er in de toekomst betere drivers beschikbaar zijn maar voorlopig lossen we het dus zo op.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

7 gedachten over “IDT High Definition Audio Windows 10 probleem”

 1. Ik heb een Latitude D830 en sinds W10 geen stereo meer bij Audacity. De draaitafel usb heeft een driver staan, AK5371. Bij de luidspreker onderaan rechts is ook weinig keuze bij ‘opnemen’. Ben zelfs al bezig bij Audacity forum in ’t Engels (radeloosheid).

  Beantwoorden
  • Ik heb hier helaas geen ervaring mee maar kan u de oorspronkelijk drivers niet installeren?
   rechterkant muis op apperaat klikken en stuurprogramma bijwerken -> op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken -> ik wil kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma’s op mijn computer -> Windows daarna tonen waar oude drivers staat en die drivers installeren

   Beantwoorden
 2. Enorm bedankt, dit heeft het probleem verholpen. Windows gaf nog een waarschuwing wanneer je high definition audio device selecteert dat hij misschien nog compatible is en schade aan de hardware kan doen. Echter werkt het perfect!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Tags: