Internet Explorer 10 installeren lukt niet

Internet Explorer 10 is de laatste browser van Microsoft. Oorspronkelijk was hij enkel beschikbaar voor Windows 8 maar sinds kort kan je hem ook installeren op Windows 7. Internet Explorer 10 heeft een aantal verbeteringen in vergelijking met de voorganger Internet Explorer 9. Zo is er betere ondersteuning voor CSS 3 en HTML5. De installatie van of het updaten naar Internet Explorer 10 loopt echter niet altijd van een leien dakje. Soms lukt het niet. Tijdens de installatie verschijnt er dan een foutmelding of de installatie stopt zonder enige melding. Gelukkig valt dit in de meeste gevallen gemakkelijk op te lossen.

Internet Explorer 10 zit tussen de automatische updates. Als de update niet wil installeren probeer dan of je de nieuwe Internet Explorer 10 niet kan installeren met behulp van een standalone installatie. Je kan de installatiebestanden downloaden op de volgende pagina:

http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/ie-10-worldwide-languages

Let er wel op dat je de juiste versie downloadt. De 32-bit versie werkt enkel op een 32-bit versie van Windows net zoals de 64-bit versie enkel werkt op een 64-bit versie van Windows. Klik met de rechterkant van de muis op “Deze computer” en kies eigenschappen als je niet weet welke versie van Windows op jouw PC geïnstalleerd staat.

Internet Explorer 10 update.
Soms lukt het door eerst alle andere updates te installeren.

Een truc die soms werkt is van eerst de andere updates te installeren. Vink de update naar Internet Explorer 10 uit en installeer eerst de andere updates. Blijf zoeken naar nieuwe updates en installeer ze allemaal. Als er geen updates meer gevonden worden vink je de update naar Internet Explorer 10 opnieuw aan en probeer je hem opnieuw te installeren.

Als de update naar Internet Explorer 10 faalt kan je soms ook beter Internet Explorer 9 opnieuw installeren. Dit is niet moeilijk. Ga hiervoor naar het configuratiescherm naar “Programma’s en onderdelen”. Klik vervolgens op Windows onderdelen in-of uitschakelen. Zoek in de lijst naar Internet Explorer. Vink hem uit en herstart de PC. Nadat de PC opnieuw opgestart is kom je terug naar dit scherm en vink je hem terug aan. Vervolgens herstart je de PC nog een laatste maal alvorens Internet Explorer 10 te installeren.

Windows onderdelen in of uitschakelen.
Soms lukt het door eerst Internet Explorer 9 te herinstalleren.

Er zijn gevallen bekent waarbij de update naar Internet Explorer 10 enkel lukte door het volgende te doen. Verwijder eerst Internet Explorer 9 met behulp van de Microsoft Fix it 50778. Je kan deze Fix it vinden op de volgende locatie:

http://support.microsoft.com/kb/2579295/nl

Installeer daarna Internet Explorer 9 opnieuw en daarna de update naar Internet Explorer 10.

Als het met alle bovenstaande methodes niet lukt controleer je best je Windows installatie. Begin met een NTFS check van je harde schijf. Deze kan je starten door met de rechterkant van de muis op de harde schijf te klikken. Kies vervolgens eigenschappen en onder het tabblad extra kan je de harde schijf laten testen. Controleer ook de integriteit van alle Windows bestanden. Dit kan je met het commando sfc /scannow. Voer dit commando uit in een command prompt venster dat je als administrator uitvoert. Controleer de PC op virussen en spyware. Schakel tijdelijk alle opstart items en services uit (dit kan je via msconfig). Schakel ook je firewall en virusscanner tijdelijk uit. Probeer dan opnieuw de installatie van Internet Explorer 10. Vergeet achteraf niet om alles terug in te schakelen.

Plaats een reactie