Je computer sneller maken met Slimcleaner

Een goed onderhouden PC is meestal een snelle PC. We gaven eerder al 10 tips voor een snelle PC. Het programma Slimcleaner kan je helpen je computer nog sneller te maken. Het sterke punt van het programma is dat het informatie van een cloud gebruikt. De informatie in de cloud komt van andere gebruikers en geeft aan hoe de PC het best geoptimaliseerd wordt. Je kan zelf meewerken en het programma verbeteren. Dit doe je door zelf programma’s, opstartitems, plugins, extensies en zo verder te beoordelen. Je beoordeling wordt opgeslagen in de cloud en op die manier maak je het programma nog beter.

community cloud
Slimcleaner geeft met kleuren aan of je een bepaald item beter verwijdert of niet. Hiervoor gebruikt het informatie opgeslagen door de gebruikers van het programma. (De cloud)

Het programma Slimcleaner heeft een overzichtelijk menu. Met de “cleaner” ruim je achtergebleven bestanden op. Dit zijn tijdelijke bestanden, logbestanden en andere bestanden die je PC eigenlijk niet meer nodig heeft. Opkuisen doe je door op “analyze” te klikken en daarna op “clean”.

computer onderhoud met Slimcleaner
Slimcleaner heeft een overzichtelijk menu.

Met “optimize” krijg je een duidelijk overzicht van alle programma’s en services die starten bij het opstarten van de PC. Je kan zelf kiezen welke je wel en welke je niet wenst bij het opstarten van je PC. Hierbij wordt je geholpen met informatie uit de cloud. Groen wil zeggen dat het ok is. Rood wil zeggen dat je het beter verwijdert.

Onervaren gebruikers weten vaak niet welke software ze eventueel kunnen verwijderen. Slimcleaner lost dit op. Aan alle op de PC geïnstalleerde software wordt een rating gegeven. Als een bepaald programma schadelijk voor de PC is krijgt dit programma een rode rating. Controleer ook het tabblad “updates”. Hier worden alle programma’s weergegeven die je eventueel kan updaten.

Op de meeste PC’s staan tegenwoordig verschillende browsers geïnstalleerd. Met Slimcleaner verwijder je gemakkelijk alle ongewenste toolbars en plugins. Opnieuw ontvang je advies vanuit de cloud. Al je browsers opkuisen was nog nooit zo eenvoudig!

Met de “disk tools” kan je je harde schijf defragmenteren. Ook handig is de analyse van de harde schijf. Vooral als je harde schijf bijna vol staat. Met deze handige tool kom je vrij snel te weten welke mappen het meeste plaats innemen. Daarna kan je scannen en zoeken naar bestanden waarvan je meerdere kopieën op de harde schijf staan hebt.

Als we Slimcleaner uitproberen op een oude PC zijn we aangenaam verrast. De Windows op de PC is proper en we verwachten dat het effect beperkt zal zijn. Tot onze grote verbazing start de PC bijna 40 seconden sneller op nadat we de PC met Slimcleaner onderhanden namen. Deze tool zullen we zeker nog gebruiken. Je kan deze handige tool terugvinden op de volgende locatie:

https://www.slimwareutilities.com/slimcleaner.php

Plaats een reactie