Kun je spelletjes op een externe HDD of SSD installeren?

Ja, maar er zijn enkele zaken waarmee je rekening moet houden. Lees dus vooral verder.

Selecteer de installatie locatie tijdens de installatie

Bij het installeren van een spel zie je tijdens de installatie vaak de locatie verschijnen waar het spel geïnstalleerd zal worden. Het is dus belangrijk goed op te letten en de locatie te wijzigen naar je externe HDD/ SSD. Eenmaal geïnstalleerd kunnen sommige spelletjes immers niet meer verplaatst worden.

illustratie van de keuze van de plaats waar een spel of programma wordt geïnstaleerd
Tijdens de installatie kan je de plaats waar het spel geïnstalleerd word wijzigen

Verplaatsen van reeds geïnstalleerde spelletjes

Is je spelletje reeds geïnstalleerd, dan is het soms nog mogelijk het spelletje te verplaatsen naar het externe opslaggeheugen. Sommige gameplatforms en besturingssystemen bieden functies voor het verplaatsen van geïnstalleerde spelletjes. In Windows kun je via ‘Apps en onderdelen’ soms ook een app of spelletje verplaatsen. Klik op het spelletje of de app. Als het mogelijk is, verschijnt de optie.

illustratie toont hoe je de installatie locatie kan wijzigen in Windows
Soms kan je via apps en onderdelen een app of spel verplaatsen

Opslagruimte en compatibiliteit

De externe HDD/SSD moet natuurlijk voldoende vrije ruimte hebben. Bovendien moet het ook compatibel zijn met het systeem. Als het externe opslaggeheugen gebruikt kan worden om bestanden op te slaan, is er meestal geen probleem.

Snelheid van de externe HDD/ SSD

Vaak denkt men dat een externe HDD of SSD te traag zal zijn voor het spelen van spelletjes, maar gelukkig wordt het opslaggeheugen bij veel spellen enkel gebruikt tijdens het laden van een spel. Eenmaal geladen speelt het spel gewoon alsof het op de interne opslag geïnstalleerd staat. Dus nee, de snelheid is meestal geen probleem. Het duurt vaak gewoon wat langer eer het spel start.

Houd er rekening mee dat niet alle spelletjes het installeren op een externe HDD/ SSD ondersteunen. Sommige spelletjes vereisen mogelijk specifieke systeemvereisten of moeten op de interne harde schijf worden geïnstalleerd. Controleer de systeemvereisten en de documentatie van het specifieke spel om zeker te zijn.

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie