Een laptop met een te donker scherm herstellen

Als het scherm van een laptop te donker is dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Bij een donker scherm is het meestal de inverter of de backlight die defect is. In andere gevallen zijn de kabels die naar de inverter gaan gebroken. Heel uitzonderlijk wordt het probleem veroorzaakt door beschadigde of verkeerd geïnstalleerde drivers. Hieronder zie je zo een donker en vaag scherm. Ingezoomd zie je hoe vaag de icoontjes zijn. Merk op dat de pijl van de muis wel scherp en helder is.

Een te donker scherm.
De icoontjes zijn veel te donker en amper zichtbaar. De pijl van de muis is echter veel scherper en helderder.

Details:

– Medion Akoya P8610 (MD 97320) A – BE

– MSN : 30009158

– Windows Vista 64-bit

Dit toestel heeft een hybride SLI. Een GeForce 9100M en een GeForce 9600M. Het probleem treedt op als je de drivers van de Medion website installeert. Het probleem doet zich niet altijd voor. Soms start je de laptop op en is het scherm kraakhelder. Het probleem kan opgelost worden door recente drivers te installeren van de Nvidia website. Helaas werkt de Hybrid SLI knop niet meer als je de recentste Nvidia drivers installeert. Gelukkig zijn de grafische prestaties aanvaardbaar. Laptops met hybride SLI zijn niet echt interessant. Je leest in verschillende forums dat je met die hybride SLI allerhande problemen kan hebben.

Zoals reeds vermeld is het probleem van een donker scherm meestal niet de driver maar wel de inverter, de backlight of de bekabeling. Dit kan je gemakkelijk testen door bijvoorbeeld naar de BIOS van het toestel te gaan. Als het scherm in de BIOS veel te donker en te vaag is dan ligt het probleem zeker niet bij een of andere driver. Is het scherm in de BIOS volledig normaal en helder dan loont het zeker de moeite om andere drivers te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *