Laptop problemen oplossen

Als je een probleem hebt met je laptop is het best van zo snel mogelijk een oplossing te zoeken. Doe je dit niet dan is de kans groot dat een latere herstelling veel duurder zal zijn. We bespreken de meest voorkomende laptop problemen.

Het scherm van de laptop staat los

Dit komt vrij vaak voor en dit is eigenlijk vrij goedkoop om te herstellen. De enige voorwaarde is dat je er snel bij bent. In het begin als het scherm losser komt te staan zijn het vaak gewoon wat schroefjes die los komen. Die kunnen door jouw of een vakman opnieuw aangespannen worden. Als je echter niet reageert gaat het van kwaad naar erger en breken de scharnieren gewoon. Een herstelling is dan zeer kostelijk en soms zelf niet meer mogelijk. Lees volgende artikel voor meer info:

De laptop valt spontaan uit, zelfs met een volle batterij

Dit bijna altijd een gevolg van het te warm lopen van de laptop. Een laptop is zeer gesloten en hangt voor de koeling volledig af van de warmte die door een klein roostertje naar buiten geblazen wordt. Dit roostertje komt vaak dicht te zitten met vuil en haartjes. Dit zie je aan de buitenkant echter niet omdat het vuil zich aan de binnenkant ophoopt. Als je dit probleem niet aanpakt zullen door het herhaaldelijk uitvallen het opslagmedium en de bestanden op dit opslagmedium beschadigd geraken. Lees meer hierover:

De laptop laadt niet meer op

Als de laptop niet meer oplaadt zijn er 3 mogelijke oorzaken:

de batterij van de laptop

de lader zelf

het aansluitpunt op de laptop

Op sommige ultra dunne laptop zit de batterij volledig ingebouwd. Vervangen is dan uitermate moeilijk. De lader kan je gewoon met een multimeter testen. Het aansluitpunt kan je testen door met de kabel te bewegen terwijl de lader aangesloten is. Op de laptop onderaan rechts kan je aan de hand van een pictogram zien of de lader aangesloten is of niet. Als dit pictogram er niet staat ga je naar instellingen → persoonlijke instellingen → taakbalk en vervolgens klik je op “selecteren welke pictogrammen op de taakbalk worden weergegeven” om het pictogram zichtbaar te maken.

Als je wil weten hoe je voorkomt dat je batterij vroegtijdig de geest geeft lees je:

Sommige toetsen op de laptop werken niet

Vaak is dit doordat iemand drank gemorst heeft op de laptop. Sommige dranken zijn een ramp! Als je drank morst is het belangrijk van onmiddellijk te reageren. Zet de laptop onmiddellijk uit. Verwijder de batterij indien mogelijk en leg de laptop met het toetsenbord omlaag op een handdoek. Wacht vervolgens totdat de laptop droog is. Vaak zijn de mensen ongeduldig en gaan ze proberen of de laptop nog werkt voordat hij echt droog is!! Met catastrofale gevolgen natuurlijk. Lees hier hoe je het best een laptop toetsenbord kan reinigen of vervangen:

De laptop start niet op, geen beeld

In het beste geval is de lader defect en is de batterij gewoon leeg. Als de lampjes vooraan op de laptop nog branden probeer je best eens met een extern aangesloten scherm. Als je dan nog geen beeld helpt zal je stelselmatig de hardware moeten beginnen testen. Het ram geheugen en het opslagmedium zijn het gemakkelijkst te testen. Lees meer hier:

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie