Lichte virusscanner Panda Cloud

Een degelijke virusscanner is tegenwoordig een must. Tegelijkertijd willen we onze PC zo snel mogelijk houden. Als je PC niet meer van de snelste is kan Panda Cloud de oplossing zijn. Deze lichte virusscanner werkt voornamelijk online (via de cloud). Hierdoor wordt het systeem veel minder belast dan bij de meeste virusscanners.

Panda Cloud is een real-time virusscanner die volgens de makers zo licht is dat je amper merkt dat hij actief is. De gratis versie beschermt je niet alleen tegen virussen maar ook tegen spyware, verdachte processen en verdachte websites. Deze lichte virusscanner is geschikt voor alle versie van Windows en volgens de systeemvereisten is 64MB ram reeds voldoende!

Panda Cloud antivirus is beschikbaar in het Nederlands en de installatie zelf is razendsnel. Bij de installatie wordt er voorgesteld om de standaardzoekmachine aan te passen naar Yahoo en MyStart maar dit is natuurlijk niet verplicht. De Panda Security toolbar biedt extra bescherming tijdens het surfen. Tijdens de installatie wordt er gevraagd of je de basisbescherming wenst of de Pro editie wenst te proberen. Let wel op de Pro versie werkt maar 30 dagen.

Lichte virusscanner Panda Cloud
De lichte virusscanner Panda Cloud heeft een duidelijke interface.

Het gebruik van de lichte virusscanner Panda Cloud is super eenvoudig. Als we de interface openen zijn we verrast door de eenvoud. Grote gekleurde vakken geven alles keurig weer. We zien onmiddellijk dat ons systeem beschermd is en dat er geen verdachte processen actief zijn. Als je de volledig PC wenst te scannen heb je 3 mogelijkheden. Dit kan bijzonder handig zijn. Een snelle scan van de kritieke gebieden geeft een extra gevoel van veiligheid is in een oogwenk uitgevoerd.

De lichte virusscanner Panda Cloud heeft nog een extra troef. We kunnen immers een USB reddingsschijf maken. Dit kan bijzonder handig zijn als een virus belet dat Windows gestart wordt. Je kan immers in dat geval booten vanaf deze USB stick en de virussen alsnog verwijderen.

Panda Cloud Antivirus kan je downloaden via de officiële website:

http://www.cloudantivirus.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.