Aan/uit knop van een Medion desktop herstellen

Als de aan/uit knop van de PC niet meer werkt denk je meestal meteen dat de PC een serieus probleem heeft. Soms is dit echter gemakkelijk op te lossen.

Details:
Medion
Model: PC MT14
Type: MED MT 746G
Windows 7

Bovenstaande Medion heeft een aan/uit knop die wel vaker een probleem heeft. Heb je zo een Medion desktop en reageert de PC totaal niet wanneer je op de aan knop duwt. Controleer dan of de aan/uit knop aan de binnenkant niet losgekomen is. Als je het zijpaneel verwijdert kan je dit gemakkelijk controleren.

Medion 746G binnenkant met een losgekomen aan/uit knop.
De Medion zonder zijn zijpaneel. De harde schijf is verwijderd voor de zichtbaarheid. Zie jij de losgekomen aan/uit knop?

Vooraan de kast zit een plastiek plaatje met daarin de aan/uit knop van de PC. Bij deze Medion komt dit plastieken plaatje vaak los. Wanneer het plaatje losgekomen is kan je de PC niet meer aanzetten door vooraan op de kast op de aan knop te drukken.

Los plaatje met daarin de aan/uit knop.
Het los plaatje met de aan/uit knop. Je kan het terug op zijn plaats klikken. Zie de pijltjes.

Gelukkig kan je dit plaatje gemakkelijk terug op zijn plaats klikken. Op de foto zie je aan de hand van de pijlen waar het plaatje moet komen vast te zitten. Als je wil voorkomen dat het plaatje nog eens los komt dan maak je het met behulp van een trekbandje vast aan de rooster die je op de foto ziet.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

5 gedachten over “Aan/uit knop van een Medion desktop herstellen”

 1. Ik heb hetzelfde probleem/nog erger het schakelaartje is uit elkaar geklapt veertje etc los. Ik heb de twee draden/stekkers los getrokken van het moederbord en weet nu niet meer op welke pennen welke stekker hoort. Het bord heeft links boven een blokje met 1 pen waarbij duidelijk een + getekend staat en daarnaast 4 sets van twee pennen naast elkaar. De draden wit/groen van de led spanningslamp en zwart/groen van de schakelaar. Welke kleur moet boven? Kun je me helpen met de indicatie wat waar moet worden ingestoken.

  Beantwoorden
  • Beste,

   De draden van de schakelaar worden meestal aangesloten naast de wit/groen draden van het groene led lampje. Zie afbeelding:
   http://decomputer.be/wp-content/uploads/2015/08/draden-naar-moederbord-300×206.jpg

   Voor de schakelaars maakt het niet uit welke draad je op de + aansluit. Als er op jouw kast ook een gemakkelijk bereikbare “reset” knop staat kan je die natuurlijk ook gebruiken om de PC aan te zetten. Je sluit dan de draden die van de reset knop komen gewoon aan op de plaats waar je normaal de aan knop zou aansluiten.

   Opgelet. Wat ik hier vertel klopt voor de meeste PC’s. Dit wil nog niet zeggen dat de aansluitingen op jouw PC identiek zijn. Meestal staat er op het moederbord naast de connector geschreven welke kabel waar moet komen. Er staat dan PW bij de pennen waar je de kabels van de aan knop moet aansluiten en RES bij de pennen waar je de reset knop moet aansluiten.

   Beantwoorden
 2. Dank U

  Geweldig zo’n website!
  Vanmorgen deed onze Medion computer het niet meer, want het uit en aanknopje deed het niet meer.
  Dank zij deze website kon ik zelf eenvoudig het euvel oplossen terwijl mijn man weg was.
  Onze dank is groot en met dit uitstekende voorbeeld op de site was het probleem eenvoudig op te lossen .

  Beantwoorden
 3. Gisteren voor de tweede keer de aan/uit schakelaar van onze Medion computer terug geplaatst. De eerste keer hebben we dit gelukkig dankzij de duidelijke informatie op deze site verholpen. Dit was een vrij eenvoudige klus. Daarbij hebben we tegelijkertijd de computer van binnen stofvrij gemaakt. Gisteren was het weer zover en nu hebben we met behulp van een trekbandje de schakelaar vastgemaakt zoals jullie aanraden. Bedankt hiervoor.

  Beantwoorden

Plaats een reactie