Meta Quest 3 review

De Meta Quest 3, de nieuwste VR-bril van Meta, is mijn nieuwste gadget na jarenlang gebruik van de Oculus Go VR-bril. Als een ongeduldig kind dat wacht op Sinterklaas, stond ik te popelen tot de postbode eindelijk mijn bestelling bezorgde.

Bij het uitpakken vond ik de essentiële benodigdheden: de VR-bril, VR-controllers, en natuurlijk de oplaadkabel. Na een grondige oplaadsessie startte ik vol enthousiasme de installatie, die begint zodra je de VR-bril voor het eerst aanzet. Belangrijk om te weten voor potentiële kopers: je hebt een smartphone nodig en moet de Meta Quest-app installeren om de installatie op de bril uit te voeren.

Mijn Meta Quest 3 nieuw in de doos

De straps waarmee de VR-bril op je hoofd blijft, vergen wat gewenning. Op de een of andere manier voelt het aan alsof het geheel niet goed past op mijn hoofd. Na wat aanpassingen vond ik uiteindelijk een comfortabele positie. Nu wilde ik natuurlijk snel ontdekken wat deze VR-bril te bieden heeft.

Ik begon met drie games. Een passthrough spel voor kinderen waarbij je aliens moet neerschieten was behoorlijk indrukwekkend, vooral omdat het mijn eerste passthrough ervaring was. De aliens leken letterlijk in mijn woonkamer te staan! Het tweede spel was een first person shooter, waarin je met je team kon chatten. Na ongeveer 30 minuten moest ik even stoppen, omdat ik me misselijk begon te voelen. De ervaring voelt zo echt aan, hoewel het natuurlijk niet echt is. Het derde spel was een boksspel, perfect voor mij! Gewoon geweldig. Maar natuurlijk waarschuwde ik de andere huisgenoten: ik wilde niet per ongeluk een huisgenoot knock-out slaan. 😵😵

Mijn conclusie voor de games is positief, maar het kost wat moeite om een spel te vinden dat je leuk vindt, vooral omdat veel games in de Meta Store betaald zijn. Gelukkig bieden sommige games een demo-optie.

Na de games besloot ik om de DeoVR app te verkennen, een soort YouTube maar dan in VR. Hier kon ik de beeldkwaliteit vergelijken met mijn vorige VR-bril, de Oculus Go. Het beeld is aanzienlijk verbeterd, en de framerate is opvallend beter. Hoewel er altijd ruimte is voor verbetering, geef ik de beeldkwaliteit toch een 8 op 10.

Met de Meta Quest 3 kun je eenvoudig screenshots en video-opnames maken van je VR-ervaringen. Dit was handig om mijn VR-ervaring naar mijn laptop te casten, zodat anderen in huis konden meekijken, terwijl ik in de virtuele wereld speelde. Dit zou ook een pluspunt kunnen zijn voor degenen die grappige VR-ervaringen willen delen op platforms zoals YouTube.

Een minpunt dat ik wil noemen, misschien eerder een pluspunt voor ouders, is de beperkte batterijduur van de Meta Quest 3. Sommige websites vermelden 2 uur, maar ik heb eerder een maximum van anderhalf uur ervaren. Zoals eerder gezegd, kan dit echter een voordeel zijn, omdat het een signaal is om na een tijdje spelen een pauze te nemen. Het opladen duurt ongeveer even lang als de speeltijd.

Meta Quest 3 review

Is de Meta Quest 3 het kopen waard? Persoonlijk vind ik van wel. Natuurlijk hangt er wel een stevig prijskaartje aan, vooral de versie met 512 GB kost op het moment van schrijven van deze tekst 699 euro. Maar in vergelijking met de kosten van een gaming computer valt dat eigenlijk nog wel mee. De beperkte batterijduur betekent dat je niet de hele dag kunt spelen. 😞 De games zijn leuk, maar helaas niet gratis. Maar ja, je kunt niet alles hebben. De passthrough-functie is geweldig! En na een dag werken op ontdekking gaan is zo ontspannend! Ben ik een tevreden Meta Quest 3 gebruiker? Kort gezegd, voorlopig wel ja.

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie