Microsoft Copilot in Edge

Wat is Microsoft Copilot in Edge?

Microsoft Copilot is de nieuwe AI-functie in Edge. Het doel van deze innovatieve functie is om je te assisteren bij diverse taken in Microsoft Edge. De Copilot is primair een AI waaraan je allerlei vragen kunt stellen. Naast de AI fungeert het ook als een werkbalk met snelkoppelingen naar andere programma’s en diensten, zoals bijvoorbeeld games, Outlook, OneDrive en nog veel meer. De zijbalk is aanpasbaar, waardoor je zelf kunt kiezen welke snelkoppelingen worden weergegeven.

Microsoft Copilot in Edge
Microsoft Copilot in Edge

Kan de Copilot in Edge verwijderd worden?

Als je geen gebruik wilt maken van Copilot, kun je deze eenvoudig uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen:

  1. Open de instellingen van Edge (te vinden in de rechterbovenhoek door te klikken op de drie stipjes).
  2. Typ ‘Copilot’ in het zoekvak.
  3. Klik aan de rechterkant op ‘Copilot’.
  4. Schakel Copilot uit.
Microsoft Copilot verbergen in Edge
Copilot verbergen in Edge

Snelkoppelingen in de zijbalk van Copilot verwijderen en toevoegen

Als je een snelkoppeling wenst te verwijderen kan je dit door er met de rechterkant van de muis op te klikken en “losmaken van zijbalk” te kiezen. Voor het toevoegen van snelkoppeling kan je gewoon op het +-teken klikken onderaan de zijbalk.

Review van Microsoft Copilot in Edge

Toen Microsoft plotseling Copilot introduceerde in Edge, waren de reacties gemengd. Ongevraagde knoppen en toolbars zijn al jaren een bron van ergernis in de meeste browsers, dus het verschijnen van Copilot zonder waarschuwing wekte enige ontevredenheid op. Hoewel Copilot geen malware is, stoort het mensen dat deze functie van de ene op de andere dag in de Edge-browser verscheen, zonder dat ze erom hadden gevraagd.

Als we naar de functies van Copilot kijken, zien we zeker meerwaarde, maar we merken ook op dat deze meerwaarde niet voor iedereen gelijk is. Voor gebruikers die dagelijks alleen hun favoriete websites openen en zelden op zoek gaan naar informatie, heeft Copilot weinig te bieden. Voor mensen die echter teksten schrijven en tegelijkertijd onderzoek doen, kan Copilot wel waardevol zijn.

Onze conclusie: Copilot in Edge kan een handige functie zijn, maar wees voorzichtig bij het gebruik van de AI voor onderzoek. Tijdens het gebruik valt al snel op dat de AI soms fouten maakt. Neem niet automatisch alles als waarheid aan, omdat de feiten soms niet kloppen.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie