De Microsoft Management Console foutmelding oplossen

De Microsoft Management Console of kortweg MMC zorgt voor het uitvoeren van allerlei hulpprogramma’s in Windows. Die hulpprogramma’s in Windows worden gebruikt voor het beheren van de hardware en software. Voorbeelden van hulpprogramma’s zijn bijvoorbeeld systeembeheer, apparaatbeheer, energiebeheer, … De Microsoft Management Console kan op verschillende manieren beschadigd geraken. Veel voorkomende oorzaken zijn.

  • virussen of malware
  • problemen met de harde schijf
  • onvoldoende rechten
Microsoft Management Console foutmelding.
MMC kan het bestand c:\Windows\system32devmgmt.msc niet openen. Een mogelijke oorzaak is dat het bestand niet bestaat, geen MMC-console is, of dat het met een nieuwere versie van MMC is gemaakt. Ook is het mogelijk dat u onvoldoende toegangsbevoegdheden hebt voor het bestand.

Details :

Microsoft Windows 7 64-bit

AMD X4 640

4GB ram

Veel virussen en malware saboteren de werking van de Microsoft Management Console. Op deze manier zorgen ze ervoor dat de gebruiker de hulpprogramma’s van het systeem niet kan gebruiken. Die hulpprogramma’s kunnen immers gebruikt worden voor het verwijderen van het virus of malware. Als je deze fout ziet controleer je het systeem met je antivirusprogramma en anti malware programma. Als de virusscanner niet meer normaal functioneert of als hij niet meer ge-update kan worden dan moet je het systeem offline scannen. Je kan de harde schijf eventueel ook tijdelijk aansluiten in een andere PC en dan via deze PC de schijf scannen.

Is het probleem daarna nog niet opgelost dan ga je de harde schijf controleren. In Windows kan je dit door met de rechterknop van de muis op de harde schijf te klikken. In het menu dat vervolgens verschijnt kies je eigenschappen. Daarna kan je onder het tabblad eigenschappen de harde schijf controleren. Lukt dit niet dan kan je het eventueel ook proberen als volgt. Druk bij het opstarten regelmatig F8. Kies dan voor herstellen. Ga verder. In het systeemherstel menu open je een DOS venster. Gebruik daar het commando voor het controleren van een harde schijf namelijk

chkdsk c: /F

Het Microsoft Management Console probleem kan je vaak ook oplossen door je PC terug te zetten naar een punt in het verleden met behulp van systeemherstel. Lukt dit dan controleer je daarna best het volledig systeem op virussen en malware.

In sommige gevallen zijn er systeembestanden van Windows beschadigd. Deze beschadigde bestanden kunnen de werking van de MMC verstoren. Om de systeembestanden te controleren op je een DOS venster en in dat DOS venster typ je het volgende commando

sfc /scannow

Voor het Microsoft Management Console probleem bestaat er ook een Microsoft Fix it. In sommige gevallen kan de Fix it het probleem oplossen.

Microsoft Fix it 50193

De Microsoft Management Console foutmelding geeft aan dat je moet controleren of je voldoende rechten hebt. Dit is zelden het probleem. Denk je dat dit toch mogelijk het probleem is. Maak dan een nieuwe administrator account aan en test dit in de nieuwe account.

Plaats een reactie