De gratis virusscanner Microsoft Safety Scanner

Een pc zonder virusscanner is tegenwoordig ondenkbaar. Maar zelfs de beste virusscanners zijn niet perfect. Daarom is het begrijpelijk dat je je soms afvraagt: Is mijn pc echt vrij van virussen? In zulke situaties kan de gratis Microsoft Safety Scanner de ideale oplossing zijn. Lees verder waarom!

Compatibel met je huidige virusscanner

Deze scanner gebruiken vereist geen verwijdering van je geïnstalleerde virusscanner, want de Microsoft Safety Scanner draait moeiteloos naast je huidige antivirusprogramma. Hij is compatibel met alle versies van Windows van Windows 7 tot en met Windows 11. Een van de voordelen van de Microsoft Safety Scanner is dat je je geïnstalleerde virusscanner niet hoeft te verwijderen. Deze scanner werkt naadloos samen met de virusscanner die al op je pc draait.

De Microsoft Safety Scanner in actie
De scanner in actie

Microsoft Safety Scanner: eenvoudig en gebruiksvriendelijk

De Microsoft Safety Scanner heeft een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface. Maar let op, als je de scanner wilt gebruiken, moet je hem telkens opnieuw downloaden, want de scanner is slechts 10 dagen effectief. Na die periode is de software niet meer up-to-date. Gelukkig is de downloadgrootte klein en kun je razendsnel een scan starten. Je kunt de Microsoft Safety Scanner downloaden via de volgende link:

Download

Je kunt de Microsoft Safety Scanner op drie verschillende manieren gebruiken. De snelle scan richt zich op de delen van je pc waar de kans op besmetting het grootst is. Als deze scan een besmetting detecteert, wordt het sterk aangeraden om vervolgens een volledige scan uit te voeren. Houd er echter rekening mee dat een volledige scan enkele uren in beslag kan nemen. Daarnaast is het mogelijk om de Microsoft Safety Scanner te gebruiken voor het controleren van specifieke mappen op je pc, wat handig kan zijn om bijvoorbeeld je downloads extra te controleren.

Het is belangrijk op te merken dat de Microsoft Safety Scanner geen real-time scanner is en niet bedoeld is om je systeem permanent te beveiligen. Zoals eerder vermeld, is het ontworpen als een aanvullende scan om ervoor te zorgen dat je systeem op dat moment vrij is van virussen en malware. Als je op zoek bent naar een gratis real-time virusscanner, kun je gewoon vertrouwen op de ingebouwde beveiligingsoplossingen van Windows, zoals Windows Defender, die beschikbaar zijn in Windows 10 en 11.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *