Mkv bestanden afspelen en converteren

Mkv bestanden worden steeds meer en meer gebruikt op internet. We leggen uit wat mkv bestanden zijn. Hoe je ze kan afspelen en hoe je ze kan converteren naar een ander formaat.

Wat is een mkv bestand?

Een mkv bestand is eigenlijk een container die een onbeperkt aantal video’s, audio tracks, afbeeldingen en ondertitels kan bevatten. Zo een container wordt ook wel eens een Matroska Multimedia container genoemd. Een Matroska Multimedia container is een open standaard en kan vrij gebruikt worden.

Het feit dat de video, audio en ondertitels gescheiden in de container aanwezig zijn is een groot voordeel. Zeker wanneer ze individueel aangepast moeten worden. Bij veel andere formaten zijn de video, audio en ondertitels niet gescheiden aanwezig.

Mkv bestand afspelen met VLC player en Windows Media player.

De eenvoudigste manier voor het afspelen van mkv bestanden is gebruik te maken van de VLC media player. De VLC media player kan je gratis downloaden en is veruit de populairste media player. Dit is omdat deze eenvoudige en gebruiksvriendelijk player bijna alle in omloop zijnde video formaten kan afspelen. Bovendien kan je met deze player gemakkelijk andere ondertitels kiezen indien aanwezig in de container. Ook de beeldverhouding kan je aanpassen aan je beeldscherm. Je kan de VLC media player downloaden op de volgende website:

http://www.videolan.org/vlc/

mkv bestanden afspelen met VLC media player
Met de VLC media player kan je alle video bestanden afspelen. Mkv bestanden zijn geen probleem.

Windows media player kan mkv bestanden afspelen op voorwaarde dat hij beschikt over de nodige filter zodat de video en de audio in de container naar de juiste decoder worden gestuurd. De filter kan je gratis downloaden op de volgende site:

http://www.cccp-project.net/

Op veel websites raden ze aan van een CODEC pack te installeren. Pas hier mee op. Vaak zit bij die CODEC packs allerlei malware en andere ongewenste software!

Mkv bestanden converteren.

In te plaats van te zoeken naar een manier om mkv bestanden af te spelen kan je ze ook converteren naar het MP4 formaat. MP4 bestanden kan je afspelen op de PC’s, tablet en smartphones. Het ideale programma hiervoor is Handbrake.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *