Mobiel internet uitschakelen

Met mobiel internet kan je overal op internet en dit in tegenstelling met internet over wifi dat enkel plaatselijk werkt. Bij veel abonnementen mag je een vast aantal MB per maand gebruiken. Verbruik je meer dan betaal je extra voor elke MB die je teveel gebruikt hebt. Omdat dit 10 tot 100 keer duurder is kunnen de kosten hierdoor aanzienlijk oplopen.

Om te voorkomen dat je teveel verbruikt kan je mobiel internet tijdelijk uitschakelen en het alleen inschakelen als je het echt nodig hebt. Op een Samsung smartphone schakel kan je mobiel internet uitschakelen als volgt.

Mobiel internet uitschakelen
Op een Samsung smartphone schakel je mobiel internet uit via instellingen.
 • Open instellingen
 • Klik op meer instellingen
 • Klik op mobiele netwerken
 • Haal het vinkje weg bij «Gegevenstoegang via mobiel internet inschakelen »
mobiel internet en roaming uitschakelen
Wil je enkel vermijden dat je mobiel internet gebruikt in het buitenland, schakel dan verbinden met gegevensservices bij roaming uit.

Wil je enkel voorkomen dat je mobiel internet gebruikt in het buitenland dan haal je het vinkje weg bij « Verbinden met gegevensservices bij roaming »

Er zijn tegenwoordig bijna overal gratis hotspots waar je gratis kan verbinden. Gebruik deze indien mogelijk. Speel het veilig en voorkom een te hoog gsm factuur op het einde van de maand. Schakel mobiel internet uit en schakel het enkel in als je het echt nodig hebt. Als je thuis of op je werk bent verbind je met wifi.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

1 gedachte over “Mobiel internet uitschakelen”

 1. Bestaat er ook een app die het mogelijk maakt om op bepaalde uren/tijdstippen online te zijn? Het zou al handig zijn op bv. ’s nachts niet verbonden te zijn. Dat zou handig zijn om de batterij wat te sparen…
  Mvg
  Felix

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Tags: