Norton Internet Security blokkeert Sun Java en Chrome installatie

In praktijk zijn er bijna nooit problemen met Norton Internet Security. In een heel uitzonderlijk geval loopt het echter mis. In dit specifiek geval hebben we problemen op een pas geïnstalleerde Windows 7.

Nadat we Norton Internet Security geïnstalleerd hebben merken we al snel dat er problemen zijn. In een eerste fase lukt het ons niet van Sun Java te installeren. De offline installatie lukt wel maar als we dan de Sun Java installatie willen testen in Internet Explorer 10 blijkt de installatie toch niet te werken. Als we vervolgens willen testen of Java al dan niet werkt in Google Chrome merken we dat de installatie van Google Chrome niet lukt. We krijgen de melding dat de internet connectie verbroken is terwijl deze duidelijk niet verbroken is. Je kan heel gemakkelijk testen of je Sun Java installatie werkt of niet op de volgende pagina:

http://www.java.com/nl/download/testjava.jsp

Sun Java fout ClassNotFoundException
Als we de JAVA installatie testen blijkt deze niet te werken. Als we op details klikken krijgen we de ClassNotFoundException melding.

De details:

  • Windows 7 Home Premium 64-bit Service Pack 1 volledig ge-update
  • Internet Explorer 10
  • Norton Internet Security 2013 System Builder Edition

Bij de installatie van Windows 7 werd de harde schijf geformatteerd en er is op de Windows 7 geen enkel andere programma geïnstalleerd buiten Norton Internet Security. Omdat we moeilijk kunnen inschatten of er nog andere problemen zijn besluiten we Norton Internet Security te verwijderen. Na het verwijderen van NIS blijken alle problemen opgelost te zijn. We testen Sun Java opnieuw en de installatie werkt. Bovendien slagen we er nu wel in van Google Chrome te installeren.

uw JAVA werkt
Nadat we Internet Security verwijdert hebben testen we opnieuw. De Sun Java installatie blijkt nu te werken zonder dat we Sun Java opnieuw moeten installeren.

Als je Norton Internet Security verder wenst te gebruiken stellen we het volgende voor.

  • Verwijder NIS en installeer JAVA en Chrome opnieuw indien ze niet werken.
  • Installeer Norton Internet Security opnieuw na JAVA en Chrome getest te hebben.
  • Ga naar de instellingen van de Firewall van Norton Internet Security en kijk of je uitzonderingen kan instellen.
Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie