De installatie van ongewenste software voorkomen met Unchecky

Het wordt met de dag erger. Je kan bijna geen software meer installeren of je krijgt een of andere ongewenste software aangesmeerd. Vaak totaal nutteloze software die de PC gebruiker het leven zuur maakt op verschillende manieren. Soms is deze ongewenste software zelfs malware of spyware. Vaak is het ook een of andere browser hijacker die ongevraagd je startpagina wijzigt.

Je kan deze ongewenste software natuurlijk opnieuw verwijderen maar nog beter is het van de installatie gewoon te voorkomen! Het is dus belangrijk van goed op te letten wanneer je software installeert en alle extra’s die aangeboden worden uit te vinken.

Unchecky kan je hierbij helpen. Unchecky houdt een oogje in het zeil. Unchecky voorkomt de installatie van ongewenste software door alles uit te vinken wat je eigenlijk niet nodig hebt. Vink je het toch aan dan krijg je een waarschuwing. Uiteindelijk beslis je zelf of je al dan niet wenst in te gaan op een aanbod. Unchecky probeert je gewoon te helpen!

unchecky
Unchecky is een service die op de achtergrond draait en ongewenste software automatisch uitvinkt.

Unchecky is een service die op de achtergrond draait. Het belast je PC bijna niet. Het is een extra laag van bescherming. Deze bescherming kan uitermate handig zijn. Vooral als de kinderen af en toe van je PC gebruik maken. Vaak klikken ze nogal snel op “volgende” bij de installatie van een of andere spelletje. Unchecky zal in dat geval een waarschuwing geven.

Unchecky waarschuwing
Unchecky waarschuwt je wanneer je potentieel ongewenste software aanvinkt.

Ook voor de oudere generatie kan Unchecky een zegen zijn. Voorkom dat je voortdurend de PC van opa en oma moet kan opkuisen. Door Unchecky te installeren kan je een hoop problemen voorkomen.

Unchecky kan je hier downloaden: http://unchecky.com/

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

2 gedachten over “De installatie van ongewenste software voorkomen met Unchecky”

  1. De computer is al dagen bezig met installeren maar zou niet weten welk programma. Daardoor worden updates Windows 10 en AVG onmogelijk. Hoe kan ik dat stoppen?

    Beantwoorden
    • Als u bedoelt dat de PC al dagen bezig is met het installeren van updates dan zal u dit toch vroeg of later moeten onderbreken. De PC en het updaten kan u stoppen door de aan knop ingedrukt te houden. Let op dit is niet zonder risico maar als hij na enkele dagen nog steeds bezig is met het updaten vermoed ik dat hij het nooit zal voltooien….

      Beantwoorden

Plaats een reactie