Outlook 2003 MAPI32.DLL is beschadigd of de versie is verkeerd

Als van de ene dag op de andere Microsoft Outlook niet meer geopend kan worden dan is dit uitermate vervelend. In dit specifiek geval krijgen we de volgende foutmelding wanneer we Outlook proberen te starten. Het gaat hier over een Microsoft Office Outlook 2003 geïnstalleerd op een Windows XP Home Editie Service Pack 3.

Kan Microsoft Office Outlook niet starten. MAPI32.DLL is beschadigd of de versie is verkeerd. Mogelijk komt dit doordat u andere software voor e-mailcommunicatie hebt geïnstalleerd. Installeer Outlook opnieuw.

MAPI32.DLL beschadigd fout
Foutmelding bij het opstarten van Outlook: MAPI32.DLL beschadigd of verkeerde versie.

Deze fout treedt mogelijk op als u een andere software voor het lezen van email geïnstalleerd heeft. Deze fout kan ook optreden als u verschillende versies van Microsoft Office met Outlook geïnstalleerd hebt.
Gelukkig is dit probleem gemakkelijk op te lossen. Alhoewel de foutmelding voorstelt van Outlook opnieuw te installeren is dit helemaal niet nodig. Je kan dit probleem gemakkelijk oplossen op de volgende manier. Dit heeft geen invloed op de e-mails of de contactpersonen in het adresboek.

 1. Ga naar de map c:\Program Files\Common Files\System\Msmapi\1043
 2. Zoek het bestand MSMAPI32.DLL
 3. Klik met de rechterkant van de muis op dit bestand en kies “Naam wijzigen”
 4. Hernoem het bestand MSMAPI32.DLL en geef het de naam MSMAPI32.oud
MSMAPI32.DLL hernoemen
Door het bestand MSMAPI32.DLL te hernoemen los je het probleem met MAPI32.DLL op.

Daarna ka je Microsoft Office Outlook opnieuw starten. De foutmelding is verdwenen.

5 gedachten over “Outlook 2003 MAPI32.DLL is beschadigd of de versie is verkeerd”

 1. Tot C:\program Files\Common Files\System gaat het goed. Ik krijg dan echter niet Msmapi in beeld. Dat staat er niet bij.

  Wel: ADO en msadc en nl-NL en Ole DB

  Beantwoorden
 2. Ik heb zoals beschreven de MASPI32.DLL gewijzigd in MASPI32.oud. Bij mij stond hij ook in Program Files(x86). Ging perfect en werkte direct. Bij volgende computer start helaas weer dezelfde foutmelding, dus maar weer naar de betreffende map toe. Daar stond nu boven de MASPI32.oud een nieuwe map MASPI32.DLL . Deze ook opnieuw benoemd en de oude MASPI32.oud laten staan. Niet werken. Opnieuw naar de map en weer stond daar een nieuwe MASPI32.DLL. Weer opnieuw benoemd en de oude MASPI32.oud weggehaald. Weer niet werken. Hoe ik draai of keer, elke keer wordt er een nieuwe map MASPI32.DLL bijgezet en werkt na de eerste keer 1x succes mijn Outlook niet meer. Is er iemand met gelijke ervaring en mogelijk oplossing?

  Beantwoorden

Plaats een reactie