Panda Gratis Antivirus Review

Tegenwoordig heb je de keuze uit verschillende gratis virusscanners. Het was een tijdje geleden dat we de Panda Gratis Antivirus hadden geprobeerd, maar vandaag hebben we eindelijk de tijd genomen om deze gratis antivirus opnieuw te testen.

Panda Gratis Antivirus Review

Installatieproces

De installatie verliep soepel en zonder problemen. Tijdens de installatie kreeg ik de vraag of ik de Opera browser wilde installeren, maar gelukkig was dit op een transparante manier en kon ik deze installatie eenvoudig overslaan. Na een vlotte installatie kon ik meteen aan de slag met het testen van de antivirus.

Snelle scan teleurstelling

Een van de eerste dingen die opvielen, was dat de “snelle scan” niet echt snel was. Ondanks de claim van slechts enkele minuten duurde dit duidelijk veel langer. Tijdens de snelle scan viel ook op dat de computer niet meer zo responsief was als gehoopt.


Panda Gratis Antivirus review screenshot

Beperkte VPN-ervaring

Een andere functie die Panda Gratis Antivirus aanbiedt, is de mogelijkheid om een VPN-verbinding te proberen. Helaas is het gebruik van deze VPN beperkt tot slechts 150 MB, wat in de praktijk erg weinig is. Tijdens het testen van de VPN merkte ik bovendien een duidelijke vertraging op in de snelheid van mijn internetverbinding. Websites openden langzamer, wat resulteerde in een minder vlotte surfervaring.

Twijfelachtige nut van extra functies

Wat betreft de andere functies van Panda Gratis Antivirus ben ik niet echt onder de indruk. De dark web scanner, USB-bescherming, procesmonitor en reddingskit lijken meer op extra’s dan op essentiële tools. Een dark web scan lijkt minder relevant wanneer je simpelweg sterke, moeilijk te kraken wachtwoorden kunt gebruiken. Een procesmonitor is al standaard in Windows, en een USB-reddingskit is niet bijzonder handig voor de meeste gebruikers die niet weten hoe ze vanaf een USB-stick moeten opstarten.

Panda Gratis Antivirus review

Al met al hebben we niet echt het gevoel dat deze antivirus indruk maakt. Als je te maken hebt met een hardnekkig virus dat je niet kunt verwijderen, kan je deze gratis antivirus natuurlijk een kans geven. Houd er echter rekening mee dat een volledige scan van een computer met veel bestanden waarschijnlijk erg lang zal duren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *