Phishing op Google Maps

Phishing is een echte plaag. Fraudeurs proberen op allerlei manieren gegevens te bemachtigen en je te misleiden, waardoor je op een link klikt naar een valse website. Die valse website is vaak een regelrechte kopie van een echte website.

In Google Maps moet je opletten als je plotseling een nieuwe volger hebt. In ons geval noemt die volger “Google Security.” Dat doet al snel een alarmbelletje rinkelen! Als we vervolgens de details van de volger willen bekijken, zien we een melding staan dat onze virusscanner zou zijn verlopen en dat we dit kunnen oplossen door op een link te klikken… Alsof we zo dom zijn.

Phishing poging in Google Maps

Natuurlijk komt dit bericht niet van Google! Maar let op, het kan best zijn dat je van de ene dag op de andere een nieuwe volger hebt, en dat het minder duidelijk is. Dus let op en klik nooit op de links die volgers aanbieden zonder deze grondig te controleren.

Dit is wel heel duidelijk Phishing!

Wat te doen als je een verdachte volger tegenkomt:

Klik niet op verdachte links: Vermijd het klikken op links van onbekende of verdachte volgers.

Rapporteer aan Google: Is het een echte plaag en heb je voortdurend verdachte volgers. Rapporteer dit dan aan Google zodat zij de nodige acties kunnen ondernemen.

Lees meer over phishing: Hoe stelen hackers wachtwoorden? – Decomputer.be

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie