Portaldosites verwijderen

Portaldosites is een opdringerige zoekmachine. Hij neemt zonder toestemming de startpagina over van de browser. Deze zoekmachine van Red Apple Technology Limited beweert de beste zoekresultaten van Google, Yahoo en Bing te combineren. Portaldosites.com wordt vaak mee geïnstalleerd bij het downloaden en installeren van gratis software. Opletten dus als u regelmatig gratis software download en installeert.

De startpagina Portaldosite.com is niet altijd even gemakkelijk te verwijderen. Onderneem de volgende stappen om deze ongewenste software te verwijderen.

portaldosites.com
De ongewenste en moeilijk te verwijderen zoekmachine portaldosite.com.
 •  Verwijder alle software van Red Apple Technology Limited.

Ga naar het configuratiescherm en open “Programma’s en onderdelen”. Controleer de lijst van alle geïnstalleerde software en verwijder Portaldosites als deze in de lijst staat. Verwijder ook alle software van de uitgever Red Apple Technology Limited.

 • Controleer de computer op virussen en malware.

Update je virusscanner en laat deze de ganse harde schijf controleren. Installeer daarna een programma voor het verwijderen van malware. Bijvoorbeeld Malwarebytes. Laat het anti malware programma de ganse schijf controleren. Verwijder alle malware. Deze stappen zijn noodzakelijk om te vermijden dat Portaldosites achteraf terug verschijnt.

 • Stel de browser opnieuw in.

Afhankelijk van de browser die je gebruikt ga je als volgt te werk.

Als je Internet Explorer gebruikt.

Via het menu bovenaan ga je naar invoegtoepassingen. Controleer ze en verwijder Portaldosites indien aanwezig. Ga vervolgens via het menu naar internetopties en zet de startpagina opnieuw op de gewenste startpagina.

Als je Mozilla Firefox gebruikt.

In Firefox ga je via het menu naar Add-ons. Controleer ze en verwijder Portaldosites indien aanwezig. Ga daarna via het menu naar opties en zet de startpagina terug op de gewenste startpagina.

Als je Google Chrome gebruikt.

Rechts bovenaan vind je Google Chrome aanpassen en beheren. Ga naar instellingen -> extensies en verwijder alle extensies die te maken hebben met Portaldosites. Stel via dit menu ook de gewenste startpagina in.

 • Verwijder alle snelkoppelingen naar je browser en maak deze opnieuw aan.
Portaldosites snelkoppeling.
Controleer alle snelkoppelingen die je voor het openen van je browser gebruikt. Portaldosites heeft deze waarschijnlijk aangepast.

Portaldosites.com heeft bij de installatie waarschijnlijk alle je snelkoppelingen naar je browser aangepast. Dit kan je gemakkelijk controleren. Klik met de rechterkant van de muis op een snelkoppeling. Als blijkt dat in het doel een vermelding staat naar Portaldosite dan kan je ofwel dit aanpassen ofwel de snelkoppeling verwijderen en een nieuwe snelkoppeling aanmaken.

Als je al deze stappen nauwkeurig hebt opgevolgd ben je normaal gezien verlost van de portaldosites zoekmachine. Is het niet gelukt? Laat het ons weten.

 

9 thoughts on “Portaldosites verwijderen

 1. Ik kan deze malware met geen enkel gratis programma detecteren en dus ook niet verwijderen!!!!! (windows 7) . Wie kan mij helpen ?

 2. Beste,

  Heb je de snelkoppeling nagekeken? Rechterkant met de muis op de snelkoppeling klikken en daarna eigenschappen kiezen. Vergeet ook de instellingen van je browser niet te checken.

  Als je nog maar net last hebt van Portaldosites dan kan je eventueel ook systeemherstel gebruiken. Ga hiervoor naar het configuratiescherm van Windows 7. Dubbelklik vervolgens op het icoontje systeem. Daarna aan de linkerkant systeembeveiliging. Vervolgens start je systeemherstel. Volgende. Vink meer herstelpunten weergeven aan. Kies daarna een datum van vroeger wanneer je dit probleem nog niet had. Niet verder teruggaan dan nodig natuurlijk.

 3. Beste

  Ik heb alles gedaan wat hier op staat.
  Ik heb ook na mijn snelkoppeling gekeken “C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe
  Daar staat het er niet. Maar toch als ik mijn internet open doet, staat portaldosites terug. Wat moet ik doen dat het er niet meer opstaat?
  Als ik mijn systeemherstel doet, blijft dan alles staan zoals mijn doc., foto’s, muziek enzo.. ?

 4. Beste,

  Portaldosites lijkt verwijderd. Ik heb er in ieder geval geen last meer van. Als ik in het menu start(Windows 7), configuratiescherm, netwerk en internet, internetopties, uw startpagina wijzigen klik. Staat mijn gekozen startpagina vermeld.

  Maar klik ik op standaard gebruiken, verschijnt er “http://www.portaldosites.com/?utm_source=b&utm_medium=sfps&from=sfps&uid=WDCXWD5000BEVT-35A0RT0_WD-WXG1A60E5418E5418&ts=1371659084”

  Dus ergens op mijn computer moet er nog iets staan dat verwijst naar die portaldosites. Hoe kan ik dit terugvinden en verwijderen?

 5. Beste,

  U kan dit verwijderen als volgt. Klik op start en voer het volgende commando in ==> regedit. Met andere woorden open het register van Windows. Ga naar de volgende locatie

  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main

  Klik daarna met de rechterkant van de muis op Default_Page_URL en kies aanpassen. Vul vervolgens de pagina die je als standaard wenst te gebruiken.

 6. Om portaldosites te verwijderen heb ik alle invoegtoepassingen weggehaald die er mee te maken hadden en de startpagina veranderd in google.nl via internetopties. Daarna moet je de internet explorer afsluiten. Dan onder in je start balk met je rechter muisknop op internet explorer klikken, dan komt er een lijstje met links boven het icoontje te staan. Klik in dit lijstje met de rechter muisknop op internet explorer. Open eigenschappen. Je ziet meteen een venster met daarop Doel: “C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe” selecteer dit met je muis en je zal zien dat hier achter nog een keer de link van portaldosites staat. Deze blijft normaal staan waardoor je denkt dat je het niet kan verwijderen. Verwijder de tekst die dus volgt op je doel :”C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe”. Klik op toepassen. Klaar. Open internet en je ziet Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *