Problemen bij inkomende en uitgaande oproepen op je gsm

Iedereen heeft het al meegemaakt. Je hebt dringend behoefte aan een telefoongesprek, maar je ontdekt dat je niet kunt bellen of dat je geen inkomende oproepen kunt ontvangen. Wat nu? Want gsm’s zijn complexe apparaten. Is er iets wat je zelf kan proberen om het probleem op te lossen?

Telefoon herstarten?

Dom natuurlijk, maar we moeten het wel vermelden. Zet je telefoon eens uit en zet hem terug aan. Dus niet herstarten, maar werkelijk eens uit zetten. De meest exotische problemen worden vaak op die manier opgelost.

Controleer of je wel ontvangst hebt

Ja, als je geen ontvangst hebt kan je niet bellen, dat is logisch. Ergens anders gaan staan is een oplossing, maar wist je dat er nog een andere oplossing is namelijk bellen met bellen met wifi. De enige voorwaarde is natuurlijk wel dat je kan verbinden met een wifi netwerk.

Controleer de vliegtuig en niet storen modus

Als de vliegtuigmodus aanstaat worden alle draadloze verbindingen uitgeschakeld. Bellen of opgebeld worden is dan niet mogelijk. In de niet storen modus kan je wel bellen, maar ga je het dus niet merken als iemand jouw belt.

vliegtuigmodus niet storen modus

Let op met oproepen doorschakelen

Bij alle gsm operators kan je binnenkomende gesprekken automatisch laten doorschakelen naar een ander nummer. Je kan al het doorschakelen echter stoppen door ##002# in te typen en te bellen.

Wifi, mobiel en bluetooth resetten

Android heeft een handige functie waarmee je alle draadloze instellingen kan resetten. Dit kan handig zijn als je vermoedt dat je misschien ergens iets verkeerd hebt ingesteld. Let op, verwar dit niet met fabrieksinstellingen wat bij fabrieksinstellingen terugzetten wis je alles!! Onderstaande afbeelding toont duidelijk het verschil.

wifi mobiel bluetooth reset

Controleer het belvolume

Niets zo vervelend als te ontdekken dat iemand verschillende keren je proberen te bellen heeft en je niks gehoord hebt. Controleer dus het belvolume.

Controleer beltegoed of abonnement

Als je beltegoed op is of je abonnement niet meer actief is kan je natuurlijk niet meer bellen.

Tijdelijk oplossingen in geval van nood

Misschien ben je onderweg of in het buitenland en moet je absoluut dringend telefoneren en wil het niet lukken. Wat je dan kan proberen in dit noodgeval is via de instellingen voor mobiel, de voorkeursinstellingen aan te passen naar een ouder netwerktype. 3G bijvoorbeeld in plaats van 4G. Het klinkt raar, maar elke situatie is anders en het heeft mij in elke geval als eens geholpen. Een andere instelling die bij voorkeur aanstaat, maar soms een verschil kan maken is de VoLTE instelling. Ook die instelling tijdelijk uitschakelen liet mij toe van een belangrijk te kunnen voeren.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie