Problemen met Steam?

Iedereen kent Steam. Het populaire platform voor het kopen, downloaden en spelen van spelletjes. Helaas zijn er soms ook problemen. We geven een overzicht van de meest voorkomende problemen en geven tips hoe je de problemen kan oplossen.

Wachtwoord vergeten

Helaas schering en inslag. We kiezen een gemakkelijk wachtwoord dat we niet kunnen vergeten…en dan vergeten we dat toch. Gelukkig is het supereenvoudig op te lossen via de volgende URL:

Steam Support – Help, ik kan niet inloggen (steampowered.com)

Kan geen verbinding maken met Steam

Meestal is dit een lokaal probleem en geen probleem van Steam. Controleer dus dat jouw computer nog verbonden is met het internet. Controleer ook dat je firewall geen poort blokkeert die Steam nodig heeft om correct te kunnen functioneren.

Steam crasht of reageert niet

Opnieuw is dit meestal een probleem op jouw computer en niet een probleem van Steam. Zorg dat je computer geen malware of virussen heeft. Controleer ook het opslagmedium van je computer. Als er problemen zijn met het opslagmedium loopt Steam gegarandeerd vast. Soms kan ook het uitschakelen van Steam overlays het probleem oplossen. Ga naar “Steam” > “Instellingen” > “In spellen” en schakel de optie “Steam Overlay in-game gebruiken” uit.

Als Steam vaak crasht of vastloop is het uitschakelen van overlays soms de oplossing.

Mijn spel staat niet meer in Steam

Spelletjes verdwijnen niet zomaar in Steam. Controleer dat je ingelogd bent met de account waarmee je het spel gekocht hebt. Controleer ook dat je het spel niet verborgen hebt. Klik daarvoor in het Steam menu op “weergeven” en vervolgens op “verborgen spellen”.

De menu’s in Steam openen niet of zeer traag

Vaak kan het uitschakelen van “GPU versnelde rendering van de webweergaves” dit probleem oplossen. Klik in het menu op “Steam” en daarna op “instellingen”. Ga naar “interface” en schakel het uit.

Als de interface slecht reageert kan het uitschakelen van GPU-versnelde rendering in webweergaves de oplossing zijn.

Een spel download steeds opnieuw

Dit komt niet vaak voor, maar soms worden de installatiebestanden door de virusscanner gewist voordat Steam de bestanden heeft kunnen installeren. Het tijdelijk uitschakelen van de virusscanner is dan de enige oplossing. Je kan er natuurlijk ook voor opteren om tijdelijk een andere virusscanner te gebruiken. Wist je dat Windows sowieso een virusscanner heeft.

Sommige Steam spelletjes starten niet

De systeemvereisten zijn voor elke spel anders. Controleer dat jouw pc de minimumvereisten heeft om het spel te kunnen spelen. Controleer ook dat er geen conflicten zijn met andere programma’s en sluit alles wat niet nodig is alvorens het spel te starten.

Steam spelletjes starten in een venster in plaats van full screen

Dit is een instelling die je kan aanpassen. Klik in de bibliotheek met de rechterkant van de muis op het spel en kies “beheren” en kies vervolgens “door lokale bestanden bladeren” Zoek vervolgens het .exe bestand van het spel en klik er met de rechterkant van de muis op en kies “eigenschappen”. Ga vervolgens naar het tabblad “compatibiliteit” en verander de instelling “optimalisatie voor volledig scherm uitschakelen”.

Je gebruikt meerdere schermen en het spel wil niet openen op het juiste scherm

Een truc kan hier de oplossing zijn. Start het spel in een venster in plaats van full screen. Als het spel in een venster opent kan je het immers naar een ander scherm slepen…

Plaats een reactie