Problemen met Windows 8 apps oplossen

Er zijn al duizenden apps voor Windows 8 en het aantal groeit nog steeds. Er zijn apps voor alles en nog wat. Het zoeken naar een geschikte app neemt soms wel wat tijd in beslag. De frustratie is dan ook groot als de gevonden app dan niet blijkt te werken. In dit artikel geven wij tips hoe je problemen met apps het beste oplost.

Tip 1: Verwijder de Windows 8 app en installeer hem opnieuw.

Een Windows 8 app verwijderen is niet moeilijk. Klik met de rechterkant van de muis op de app. In het menu dat onderaan het scherm verschijnt kies je “Installatie ongedaan maken”. Nadat de app verwijdert is mag je hem opnieuw installeren.

Windows 8 app verwijderen
De installatie van een Windows 8 app ongedaan maken.
Tip 2: Zorg dat de Windows 8 apps up to date zijn.

Soms ontdekken de ontwikkelaars van een app fouten nadat de app reeds beschikbaar was in de app store. De fouten worden dan gecorrigeerd met behulp van een updates. Controleer of er geen updates zijn. Deze updates lossen problemen met apps op. Controleren op app updates doe je als volgt. Open de app store en log in met je Microsoft account. Veeg nu met de muis van de rechterbovenhoek naar beneden tegen de zijkant. In het menu dat verschijnt kies je instellingen en vervolgens kies je app-updates. Klik daarna op “controleren op updates”. Windows geeft nu aan voor welke apps er updates zijn. Hopelijk staat de app waarmee je problemen hebt hiertussen. We adviseren van sowieso alle app updates te installeren.

[jwplayer mediaid=”1225″]

Tip 3: Zorg dat je Windows 8 app licenties gesynchroniseerd zijn.

Het synchroniseren van app licenties doe je als volgt. Open de app store. Veeg daarna met de muis van de rechterbovenhoek naar beneden. In het menu dat verschijnt klik je op app-updates. In het scherm dat volgt klik je “Licenties synchroniseren”.

Tip 4: Controleer of je geen firewall geïnstalleerd hebt die de werking van de app blokkeert.

Als je beveiligingssoftware geïnstalleerd hebt met firewall dan kan je deze best even uitschakelen om te controleren of deze firewall de werking van de app niet blokkeert. Blijkt dit zo te zijn dan moet je in de instellingen van de firewall een uitzondering maken voor de app. Windows 8 heeft zelf ook een ingebouwde firewall. Deze zal standaard nooit de werking van apps blokkeren. Controleer dat de Windows firewall nog op zijn standaard instellingen staat. Ga hiervoor naar het configuratiescherm en klik op het icoontje van Windows firewall. Klik daarna aan de rechterkant op standaardwaarden herstellen.

Tip 5: Controleer of er geen beperkingen zijn ingesteld door de systeembeheerder.

Als je computer is aangesloten op een domein dan kan het best zijn dat er een systeembeheerder is. Deze kan mogelijk een groepsbeleid ingesteld hebben. Zo een groepsbeleid kan bepaalde apps blokkeren. Vraag aan de systeembeheerder of er apps geblokkeerd worden.

Tip 6: Neem contact op met de ontwikkelaar van de app.

De contactgegevens kan je vaak terugvinden in de Windows 8 app store. Ga in de app store naar de app en kijk bij meer informatie. Als je de ontwikkelaar van de app contacteert, omschrijf dan duidelijk het probleem. Neem eventueel screenshots die aantonen wat het probleem is. Als je geholpen wil worden is het belangrijk van het probleem klaar en duidelijk te beschrijven. Vermeld ook wat je zelf geprobeerd hebt om het probleem op te lossen.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

1 gedachte over “Problemen met Windows 8 apps oplossen”

  1. Ik heb nog een andere tip. In het geval dat je problemen zou hebben met het installeren van apps. In de zoekvak van de Windows 8 charms bar type je het commande wsreset.exe (Windows Store Reset)

    Hierdoor worden alle store instellingen gereset. Na het resetten opent de Windows 8 store automatisch. Vaak zijn de problemen na het resetten opgelost.

    Let op soms zijn mensen veel te ongeduldig en denken ze dat er een probleem is met de installatie van apps. Ik dacht dit zelf ook en merkte na lang wachten dat de apps wel degelijk installeren.

    Beantwoorden

Plaats een reactie