F1 of escape of … hangt af van het type …

Reactie op Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key by dcp.

F1 of escape of … hangt af van het type van laptop.

Andere reacties van dcp

Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key
Kan je eigenlijk alleen te weten komen door de PC op te starten met bijvoorbeeld de Ultimate Boot CD en vervolgens de hulpprogramma’s te gebruiken die erop staan.


Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key
Als u een Ubuntu installatieschijf aanmaakt kan u daarna de PC opstarten door te starten vanaf dit schijfje. Let wel op bij het starten van het CD’tje, niet installeren maar Ubuntu proberen kiezen.

Eenmaal opgestart kan u de harde schijf verkennen. U merkt dan meestal vrij snel of er grote delen van Windows verdwenen zijn.


Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key
Dit hangt af van BIOS tot BIOS. Soms moet je bijvoorbeeld op + of – duwen terwijl je de harde schijf geselecteerd hebt. Soms is het ook met de F5 en F6 toetsen.


Als er meerdere harde schijven in de PC zitten moet je soms in een apart menu instellen welke harde schijf het eerst moet geboot worden.


Recente reacties van dcp

Een harde schijf herstellen
Ik vermoed dat je de “actuator” bedoelt. Deze zorgt in moderne harde schijven voor de beweging van de arm. In rust zal de arm steeds naar deze rust positie weerkeren.


De fabrieksinstellingen van een Windows 8 laptop
Verwijder de lader. Haal de batterij 5 minuten uit de laptop en plaats deze daarna opnieuw in de laptop. (indien mogelijk) Als je probeert de laptop op te starten wacht dan voldoende lang. Soms kan het scherm lang zwart blijven omdat er op de achtergrond updates geïnstalleerd worden.


Het USB-apparaat wordt niet herkend
Als zowel je toetsenbord en muis via USB aangesloten zijn kan je de PC niet herstarten op die manier. Best is van in energiebeheer de startknop van de computer zodanig in te stellen dat deze kan gebruikt worden om de computer op een “propere” manier af te sluiten. Je kan dan na het verwijderen van all USB hoofdhubs de knop gebruiken om de PC “proper” af te sluiten en vervolgens weer op te starten. Windows zal de USB hoofdhubs automatisch opnieuw installeren na herstarten.


Telenet webmail tips en trucs
Waarschijnlijk staat het e-mailadres, het domein of het IP-adres van de afzender gemarkeerd als spam. Dit is niet bij jouw maar op de servers die de e-mails verwerken. In principe kan je dit dan zelf niet oplossen. Het is dan aan de afzender om dit op te lossen. Als die email afkomstig is van een specifiek domein of IP-adres kan je dit bijvoorbeeld checken op een website zoals:
https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx


Telenet webmail tips en trucs
Je zal de verzonden mails manueel moeten verwijderen. Ik zie daar niet meteen een oplossing voor.