Revo Uninstaller verwijdert moeilijk te verwijderen software

Soms lukt het niet om geïnstalleerde software te verwijderen. Revo Uninstaller is dan de ideale oplossing. Deze software verwijdert echt alles.

Als je een geïnstalleerd programma wenst te verwijderen heb je in principe 4 methodes. Het is aangeraden om eerst de 3 eerste methodes te gebruiken alvorens een uninstaller programma zoals Revo Uninstaller te gebruiken. We overlopen de 4 methodes om een programma te verwijderen.

Methode 1: Via het configuratiescherm van Windows.

In het configuratiescherm vind je het icoontje “Programma’s en onderdelen”. Als je dit opent krijg je de lijst van alle geïnstalleerde software te zien. Een programma verwijderen is super eenvoudig. Klik eenmaal op het programma dat je wenst te verwijderen en klik daarna bovenaan op verwijderen.

Methode 2: Via een uninstall programma dat mee geïnstalleerd is tijdens de installatie van het programma.

Sommige software installeert bij de installatie ook een uninstall programma. Je kan dit uninstall programma gebruiken om de software volledig te verwijderen. Kijk in het mapje van de software of er een uninstall programma voorzien is.

Methode 3: Met een speciale remover of uninstall tool.

Sommige software fabrikanten weten dat hun software pakket soms moeilijk te verwijderen valt. Zij hebben dan ook een speciale remover of uninstaller voor in het geval dat de gebruiker er niet in slaagt om de software te verwijderen. Je kan dit gemakkelijk controleren. Typ in Google de software die je wenst te verwijderen samen met “remover” of “uninstaller” en je weet onmiddellijk of dat er een speciale remover bestaat.

Methode 4: Als al de rest faalt. Gebruik Revo Uninstaller.

Revo Uninstaller.
Revo Uninstaller verwijdert echt alles.

Helaas zijn sommige software installaties met geen enkele van bovenstaande methodes te verwijderen. Zoals reeds vermeld is de Revo Uninstaller dan de oplossing. Revo Uninstaller is een programma van de VS Revo Group. Zij bieden verschillende versies aan. Als je het programma wenst te testen kan je de gratis versie of de 30 dagen proefversie installeren. Je vind beide versies op de volgende pagina.

http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html

De gratis versie staat lager op de pagina. De knop download vind je onderaan de kolom freeware. De installatie is super snel en eenvoudig. Je kan het programma installeren in het Nederlands. Het programma zelf is zeer eenvoudig te gebruiken. In het grote scherm in het midden verschijnt alle geïnstalleerde software. Klik met de rechterkant van de muis op het programma dat je wenst te verwijderen. In het menu dat vervolgens verschijnt kies je de-installeren. Laat de standaard instellingen staan en klik op volgende. Revo Uninstaller probeert nu eerst via de standaard uninstaller het programma te verwijderen. Als je vervolgens op volgende klik gaat Revo Uninstaller controleren of er nog restanten van het programma zijn achtergebleven. Als er nog restanten zijn bied Revo Uninstaller de mogelijkheid om die alsnog te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.