Roblox game client reageert niet Windows 11

Roblox is een populair platform voor het maken van je eigen games. Wat het leuk maakt, is dat je de games kan delen. Het platform heeft zelfs zijn eigen virtuele valuta, de Robux, die de interactie tussen de gebruikers bevordert. Allemaal heel leuk en het is dan ook heel vervelend als de foutmelding “Roblox game client reageert niet” verschijnt op een witte achtergrond.

Roblox game client reageert niet
Roblox game client reageert niet Windows 11

Echter, in Windows 11 kan een nieuwe optie dit probleem veroorzaken.

In Windows 11 kan dit probleem veroorzaakt worden door een nieuwe optimalisatieoptie voor games in venstermodus. Deze functie, genaamd ‘Optimalisatie voor games in venstermodus’, is bedoeld om games soepeler te laten draaien in vensters met lagere latentie. Helaas zijn niet alle games, waaronder Roblox, compatibel met deze nieuwe optie, wat leidt tot de bovenstaande foutmelding.

Gelukkig is de oplossing eenvoudig:

  • Ga naar de Windows 11-instellingen (via het tandwielpictogram).
  • Klik op ‘Systeem’ → ‘Beeldscherm’ → ‘Graphics’ → ‘Standaardinstellingen voor afbeeldingen’.
  • Schakel ‘Optimalisatie voor games met vensters’ uit en herstart het spel.

Optimalisatie voor games in venstermodus

Dit is natuurlijk mogelijk niet meer nodig in de toekomst. Als de uitgever van Roblox updates uitbrengt kan het best zijn dat u deze optie wel kan inschakelen. Veel speelplezier!

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie

Tags: