SeaTools

SeaTools is een verzameling hulpprogramma’s voor het onderzoeken van harde schijven en het monitoren van SSD’s. Hoewel de tools in de eerste plaats zijn ontworpen voor Seagate-schijven, kunnen ze beperkt worden gebruikt voor schijven van andere fabrikanten.

Met SeaTools kun je de gezondheid en prestaties van Seagate schijven onderzoeken via snelle of uitgebreide tests. Er zijn programma’s beschikbaar voor Windows, Linux en DOS, en je kunt zelfs een opstartbare USB-stick maken voor het geval dat de computer niet meer opstart.

Seagate SeaTools
Seagate SeaTools

SeaTools review:

Als je last hebt van bluescreens of vastlopers op een computer met een Seagate-harde schijf of SSD, zijn deze tools zeker aan te bevelen. Bij oude computers met harde schijven die vastlopen, komt het vaak voor dat een cluster niet kan worden gelezen. SeaTools kan in dat geval de cluster markeren, zodat deze niet meer wordt gebruikt, of in ernstigere gevallen kan het ervoor zorgen dat je de gegevens nog kunt back-uppen.

Bij een SSD is er over het algemeen weinig te herstellen. Dit betekent echter niet dat de tools nutteloos zijn. Je kunt de tools nog steeds gebruiken om te controleren of de SSD in goede staat verkeert. Bovendien kun je met SeaTools ook de firmware controleren en eventueel bijwerken.

Onze conclusie: Het is zeker de moeite waard om SeaTools te bekijken als je een computer hebt met een Seagate-harde schijf of SSD.

SeaTools voor DOS kan je downloaden op de website van Seagate.

https://www.seagate.com/be/nl/support/downloads/seatools

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *