Skydrive en Office Web

Skydrive is een product van Microsoft. Met Skydrive kan je bestanden opslaan op internet. Skydrive biedt dus cloud storage aan. Om Skydrive te kunnen gebruiken moet je een Microsoft account hebben. Heb je geen Microsoft account dan kan je er één gratis aanmaken. Met Skydrive krijg je gratis 7GB cloud storage. Bestanden die je upload mogen maximaal 2Gb groot zijn.

Skydrive en Office Web.
Het grote voordeel van Skydrive: Office Web.

Skydrive is heel gemakkelijk te gebruiken. Om je Skydrive cloud storage te gebruiken ga je naar:

https://skydrive.live.com

Het grote voordeel van Skydrive is de integratie van 4 Office Web Apps. Dit zijn Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Aangezien deze Apps geïntegreerd zijn in Skydrive hoeft u deze Apps dus niet te installeren. De functionaliteit van deze Apps is beperkter dan de versies die men normaal op zijn PC installeerd maar voor de meeste gebruikers bieden ze meer dan voldoende mogelijkheden. De bestanden die je aanmaakt met Office Web zijn 100% compatibel met de Office Programma’s die op je PC geïnstalleerd zijn.

Als je Skydrive installeert op je PC dan worden de bestanden automatisch gesynchroniseerd met een map op je PC. Als je internet verbinding dan wegvalt dan kan je nog steeds aan je bestanden. De installatie van Skydrive is zeer eenvoudig. Er wordt een map op je PC aangemaakt die je kan gebruiken voor je bestanden. Die map ziet er net zo uit als de andere mappen op je PC. Voor tablets is er een Skydrive App.

Cloud storage zoals Skydrive is bijzonder handig als je vanop verschillende PC’s aan je documenten werkt. Een browser en een internetverbinding is alles wat je nodig hebt om te kunnen werken. De gratis ruimte die je bij de meeste cloud storage aanbieders krijgt is niet echt groot maar als je bestanden waaraan je niet meer werkt regelmatig uit de cloud haalt dan is die gratis ruimte meer dan voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.