Speedfan

Opgepast als je Speedfan verkeerd gebruikt kan je door oververhitting onderdelen van je PC beschadigen!  Als je Speedfan enkel gebruikt voor het meten van de temperaturen is er geen enkel gevaar.

Speedfan is een handig programma voor het meten van de temperatuur in een PC. Met Speedfan kan je de temperatuur meten van de processor, de grafische processor, het moederbord en andere onderdelen van de PC. Het bijzondere aan Speedfan is dat het programma ook in staat is om het toerental van de ventilators aan te passen. Het programma is compatibel met bijna alle computers en het werkt onder alle versies van Windows.

Met Speedfan kan je dus gemakkelijk controleren of je PC nog goed gekoeld is. De meeste mensen zijn verbaast als ze de hoge temperaturen zien van de verschillende onderdelen in een PC. Die temperaturen zijn veel hoger dan je zou verwachten en hangen natuurlijk ook af van de onderdelen zelf. Om een idee te geven van die temperaturen zetten we de verschillende temperaturen op een rij:

CPU (processor) meestal tussen de 30° en de 50°
GPU (grafische processor) meestal tussen de 40° en de 80°
Moederbord meestal tussen de 30° en de 55°
HDD (harde schijf) meestal tussen de 30° en de 45°

Speedfan
Speedfan is handig voor het meten van de temperaturen in de PC.

Als je met Speedfan het toerental van een ventilator aanpast dan moet je wel je gezond verstand gebruiken. Veel hangt natuurlijk af van de ventilator die je aanpast. Als je het toerental van een luidruchtige case fan een beetje verlaagt is dat op zich niet zo erg maar dit is natuurlijk helemaal anders als je het toerental van de ventilator van de CPU verlaagt! Als je overdrijft kan dit als gevolg hebben dat bepaalde component gaan oververhitten met mogelijke schade als gevolg. Wees dus voorzichtig en hou na het aanpassen de temperatuur nauwlettend in de gaten!

Het programma Speedfan kan je gratis downloaden op de officiele website van het programma. Het programma is eenvoudig en snel geïnstalleerd.

http://www.almico.com/speedfan.php

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.