Trovigo.com verwijderen

Browser hijackers zijn een echte plaag. Browser hijackers veranderen de startpagina van je browser. Trovigo is zo een browser hijacker. Hij verandert de startpagina van je browser in trovigo.com zoals je hieronder kan zien.

Trovigo
Trovigo is een een browser hijacker die de startpagina van je browser wijzigt in trovigo.com.

Vaak installeert een browser hijacker een invoegtoepassing (Internet Explorer), een extensie (Google Chrome) of een addon (Mozilla Firefox) om zich ervan te verzekeren dat de startpagina niet meer gewijzigd kan worden. Wanneer je dat toch probeert zal deze plugin de startpagina opnieuw aanpassen nadat je de browser opnieuw opstart.

Gelukkig is Trovigo relatief gemakkelijk te verwijderen. Volg de volgende stappen om Trovigo voorgoed te verwijderen.

  1. Ga naar het configuratiescherm en open “programma’s en onderdelen”. Sorteer alle geïnstalleerde software volgens installatiedatum zodat recent geïnstalleerde software bovenaan komt te staan. Bekijk de recent geïnstalleerde software aandachtig. Verwijder alle verdachte software.
  2. Installeer een programma voor het bestrijden van malware zoals Malwarebytes. Laat Malwarebytes de harde schijf volledig scannen en verwijder alle bedreigingen die het programma vindt.
  3. Update je virusscanner en laat deze de ganse PC scannen.
  4. Open je browser en verwijder alle verdachte invoegtoepassingen (Internet Explorer), extensies (Google Chrome), addons (Mozilla Firefox).
  5. Pas in je browser de startpagina aan.

Tenslotte willen we nog even vermelden hoe je kan voorkomen dat een browser hijacker zoals Trovigo je start pagina kan kapen. Vaak loop je zo een browser hijacker op bij de installatie van gratis software. Download gratis software altijd van een betrouwbare bron. Let bij de installatie goed op want vaak wordt er tijdens de installatie ongewenste software aangeboden. De installatie van deze ongewenste software kan je vaak gemakkelijk voorkomen door deze uit te vinken tijdens de installatie. Controleer na de installatie van software of er geen ongewenste software geïnstalleerd is. Ga hiervoor naar het configuratiescherm en controleer alle recent geïnstalleerde software via “programma’s en onderdelen”.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

2 gedachten over “Trovigo.com verwijderen”

Plaats een reactie