TTF-bestand is geen geldig lettertypebestand. Help ik kan TTF-bestand niet installeren!

Een TTF-bestand staat voor “TrueType Font”. Het is een bestandsformaat dat wordt gebruikt om lettertypen op computers op te slaan. Een TTF-bestand bevat informatie over de vorm, grootte, stijl en andere kenmerken van letters, cijfers en symbolen. Hoewel het installeren van een TTF-bestand over het algemeen eenvoudig is, kunnen er soms problemen optreden. Laten we beginnen met instructies voor het installeren van een TTF-bestand en vervolgens mogelijke oorzaken en oplossingen bekijken als het niet lukt om het TTF-bestand te installeren.

TTF-bestand is geen geldig lettertypebestand

TTF-bestand is geen geldig lettertypebestand

Een TTF-bestand installeren

  1. Download eerst het TTF-bestand als je het nog niet hebt gedownload. TTF-bestanden worden vaak verspreid in een ZIP-formaat. Dit is een gecomprimeerd bestandsformaat. Windows kan ZIP-bestanden zelf uitpakken. Klik met de rechtermuisknop op het ZIP-bestand en kies ‘Uitpakken’.
  2. Bekijk de uitgepakte bestanden. Als er een programma tussen de uitgepakte bestanden staat om het lettertype te installeren, gebruik dit dan. Als er geen installatieprogramma is, klik dan met de rechtermuisknop op elk fontbestand en selecteer ‘Installeren’. Als Windows om toestemming vraagt om wijzigingen aan te brengen, accepteer dit dan.
  3. Na de installatie zou je het lettertype moeten kunnen selecteren uit de lijst met lettertypen in alle tekstverwerkers.

De fout “TTF-bestand is geen geldig lettertypebestand”

De meeste courante foutmelding bij het installeren van een TTF-bestand is de melding dat het bestand geen geldig lettertypebestand is. En soms is die melding ook correct en is het lettertypebestand effectief niet geldig. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat een bestand verkeerdelijk de extensie TTF heeft gekregen, maar het kan bijvoorbeeld ook zijn dat het bestand beschadigd is. Wat kan je doen om het probleem eventueel op te lossen.

  • Controleer of het bestand beschadigd is: Zorg ervoor dat het TTF-bestand niet beschadigd is of onvolledig is gedownload. Als dit het geval is, probeer het bestand opnieuw te downloaden.
  • Vergeet het bestand niet uit te pakken: Als het TTF-bestand zich in een gecomprimeerd archief bevindt, moet je het eerst uitpakken voordat je het installeert. Controleer of je het bestand wel uitgepakt hebt.
  • Controleer het bestandstype: Controleer de bestandsextensie. Een font moet de TTF-extensie hebben.
  • Reparatie van het bestand? Uit ervaring weten we dat zogenaamde tools voor het herstellen van een font zelden het gewenste resultaat opleveren. Vergeet deze optie en download het font opnieuw.
  • Handmatige installatie via configuratiescherm: Een andere manier om lettertypes te installeren is via het configuratiescherm van Windows. Je vindt daar het icoontje “lettertypen”. Als je dat opent, zie je alle geïnstalleerde lettertypes. Je kan een TTF-bestand gewoon slepen naar deze map als alternatieve installatiemethode.
  • Antivirus- en beveiligingssoftware: Sommige antivirus- of beveiligingsprogramma’s kunnen de installatie van bepaalde bestanden blokkeren. Let op! Soms is dit terecht en is het bestand een potentieel gevaar. Schakel dus nooit de beveiligingsprogramma uit, zonder te verifiëren dat het bestand wel veilig is. Download het font van een andere betrouwbare bron en neem geen risico’s.
Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie