Upgraden naar Windows 10 of niet?

Met Windows 8 had Microsoft de markt een beetje verkeerd ingeschat. De meeste gebruikers misten de startknop die in alle vorige versies van Windows aanwezig was. Mensen zochten zich te pletter naar de knop om Windows uit te schakelen. De charms bar was enkel handig op een tablet of smartphone. De update naar Windows 8.1 loste niet veel op. Nog steeds installeert men massaal programma’s zoals Classic Shell om Windows 8.1 meer op Windows 7 te laten lijken.

Windows 10 moet dit alles oplossen en kan het nog beter… Als je een Windows 7 of Window 8.(1) gebruiker bent kan je gratis upgraden naar Windows 10. De vraag is nu of je je Windows nu best zo snel mogelijk upgrade of niet?

Windows 10 gratis update melding
Hoera we kunnen gratis upgraden naar Windows 10!

Windows 10 gratis upgraden?

“Gratis” is een relatief begrip. Microsoft biedt een gratis upgrade aan maar dat wil nog niet zeggen dat je gratis zal kunnen upgraden. Op verschillende websites lezen we hoe sommige upgrades mislukken. Sommige PC’s starten na de upgrade niet meer op. Sommige gebruikers klagen dat niet alle functies meer werken na het upgraden naar Windows 10. Zo zijn er een aantal gebruikers die melden dat de starknop na enkele dagen niet meer reageert. Nog een andere gebruiker geeft aan dat alle spelletjes veel trager reageren dan vroeger. Als je die problemen daarna zelf kan oplossen is er geen probleem maar als je daarna naar een vakman moet om alle problemen op te lossen mag je toch een rekening verwachten. Tot zover het “gratis” verhaal….

Wachten met upgraden?

Als je PC perfect werkt en alles vlot uitvoerd wat er gevraagd wordt……waarom zou je dan je PC eigenlijk upgraden? Het upgraden zelf is niet zonder risico. Als het verkeerd afloopt moet je mogelijk alles software opnieuw installeren. De meeste mensen gebruiken hun PC voor enkele simpele taken zoals wat surfen, emaillen en bankieren. Zitten die te wachten op de zoveelste nieuwe interface? Nee, als alles perfect werkt kan je het upgrade beter nog een beetje uitstellen. Laat andere gebruikers eerst maar alle fouten ontdekken….

Windows 10 upgrade verbergen

Wil je de Windows 10 update tijdelijk verbergen of vind je het venstertje dat voortdurend tevoorschijn komt storend. Dan kan je de Windows 10 upgrade vermelding tijdelijk verbergen. Dit kan je door update KB3035583 te deïnstalleren. Dit doe je als volgt:

Windows 10 update vermelding
Het icoontje onderaan met de melding dat je gratis kan updaten naar Windows 10 krijg je na installatie van KB3035583. Door deze update te deïnstalleren verdwijnt de melding opnieuw.
 • ga naar het configuratiescherm en open “programma’s en onderdelen”
 • klik vervolgens aan de linkerkant op “geïnstalleerde updates weergeven”
 • zoek update KB3035583 en deïnstalleer deze update
 • herstart de PC, er verschijnt “Configuratie van Windows voorbereiden”
 • wacht geduldig af dit kan een uur of langer in beslag nemen
 • na het herstarten ga je naar het configuratiescherm en open je Windows update
 • laat Windows opnieuw naar updates zoeken
 • in de beschikbare updates zoek je update KB3035583
 • klik met de rechterkant van de muis op de KB3035583 update en verberg deze
Configuratie van Windows voorbereiden
Na het verwijderen van de update en het herstarten van Windows.  “Configuratie van Windows voorbereiden”. Dit kan op sommige PC’s een uur of langer duren.

Je kan dor de verborgen updates opnieuw zichtbaar te maken deze update indien gewenst achteraf opnieuw installeren.

Upgraden naar Windows 10 tips.

Ben je toch van plan van je Windows te upgraden naar Windows 10 dan kunnen we je nog een aantal tips geven die ervoor zorgen dat de upgrade probleemloos wordt uitgevoerd.

 1. Neem een back-up van alle belangrijke bestanden alvorens te updaten.
 2. Controleer dat je alle software installatie schijfjes bij de hand hebt voor het geval het mis zou lopen. Die heb je dan wel nodig indien het zou mislukken…
 3. Verwijder eerst alles software die je niet meer gaat gebruiken.
 4. Scan de PC op virussen en spyware.
 5. Verwijder indien mogelijk alle beveiligingssoftware tijdens het updaten. Eenmaal je Windows geüpdatet is kan je je beveiligingssoftware opnieuw installeren.

Windows 10 downloaden.

Je kan Windows 10 ook downloaden. Dat kan via de volgende URL:
https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10
Je kan dan vervolgens een installatieschijfje branden of een USB stick maken met de installatiebestanden. Je kan met deze download ook beslissen van meteen te upgraden.

Windows 10 downloaden
Met de download kan je ofwel meteen upgraden ofwel installatiemedia aanmaken.

Heb jij je Windows ge-update naar Windows 10? Is alles vlekkeloos verlopen? Wij horen het graag…

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie