Video films afspelen op je iPad, iPhone, iPod of Android tablet

Tablets en smartphones zijn nog nooit zo populair geweest. Met deze toestellen kan je enorm veel. Je kan deze toestellen zelfs gebruiken voor het afspelen van een video film. Natuurlijk moet je wel zorgen dat de video film het juiste formaat heeft. En daar loopt het meestal verkeerd. Vaak worden videobestanden van de PC gekopieerd naar de iPad, iPhone of Android tablet zonder deze eerst te converteren naar het juiste formaat. En eigenlijk is dit helemaal niet moeilijk. Met het juiste programma kan iedereen zijn video films converteren naar het juiste formaat.
Het programma HandBrake is alles wat je nodig hebt. Dit programma converteert bijna alle video films naar het gewenste formaat. Bovendien is dit programma gratis! Je kan het programma downloaden op de officiële website van het programma :

http://handbrake.fr/downloads.php

video films converteren
Met het programma HandBrake converteer je al je video films.

Je moet niet gestudeerd hebben om dit programma te kunnen gebruiken. Je hoeft ook helemaal geen kennis te hebben wat alle die videoformaten juist zijn. Kies eerst de video film die je wenst te converteren. Klik hiervoor op source in het menu bovenaan. Je kan specificeren welk bestand of in welke map het videobestand staat dat je wenst te converteren. Nadat je het videobestand geselecteerd hebt verschijnt hij onder “source”. Klik nu op “browse” en kies waar je het geconverteerde videobestand wenst te plaatsen. Kies ook een naam. Nu hoef je enkel nog aan de rechterkant te kiezen voor welk toestel je de video film wenst te converteren. Het programma noemt dit “presets”. Eenmaal gekozen moet je enkel nog op start bovenaan te klikken en de video film wordt geconverteerd.

Zeg nu zelf. Kan het nog eenvoudiger? Dit programma is ook handig als je een video film op een website wenst te plaatsen. Kies dan de “preset” “universal” en vink het vakje “web optimized” aan. Wij zijn er zeker van dat we dit programma nog zullen gebruiken.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie