Handbrake

Laatste update juli 2024


Handbrake is een open source programma dat vaak gebruikt wordt voor het omzetten van videobestanden van het ene formaat naar het andere. Het programma bestaat al sinds 2003 en wordt regelmatig geüpdatet. Handbrake is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.


Wat kan je zoal met Handbrake?

Handbrake kan werken met bijna elk videobestand en ondersteunt een breed scala aan invoerformaten, waaronder MP4, MKV, AVI, en meer. Het kan video’s converteren naar populaire formaten zoals MP4 en MKV.

Als je een video wenst te converteren voor een tablet, smartphone of voor gebruik op een website heeft het programma een aantal voorinstellingen die je kan gebruiken.

Als je groot aantal video’s wenst te converteren kan je werken met een wachtrij. Erg handig want dan wordt het converteren van de volgende video’s automatisch gestart.

Je kan werkelijk alles instellen met Handbrake. Kies je eigen videocodec, bitrate, framerate, en resolutie.

Handbrake kan ook ondertitels toevoegen aan video’s.

De software biedt ook geavanceerde video- en audiofilters, waaronder deinterlacing, cropping, scaling, en ruisonderdrukking.

http://handbrake.fr/downloads.php

video films converteren
Met het programma HandBrake converteer je al je video films.


Gebruik van Handbrake


In het begin kan de interface wat overweldigend overkomen door de vele mogelijkheden maar laat je zeker niet afschrikken want dit programma is echt het beste gratis programma dat je online kan vinden. Gebruik in het begin de voorinstellingen en experimenteer wat met kleinere videobestanden.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie

Tags: