De gratis virusscanner Microsoft Safety Scanner

Een PC zonder virusscanner is tegenwoordig niet meer te doen. Geen enkele virusscanner is echter perfect en soms begin je dan te twijfelen. Is de PC wel echt virusvrij? In dergelijke gevallen is de gratis Microsoft Safety Scanner ideaal. Als je deze scanner gebruikt hoef je je geïnstalleerde virusscanner niet te verwijderen. Microsoft Safety scanner draait zonder problemen naast de virusscanner die reeds op de PC draait.

Microsoft Safety Scanner.
De Microsoft Safety Scanner heeft een eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken interface.

Als je de Microsoft Safety Scanner wenst te gebruiken moet je hem telkens opnieuw downloaden. De scanner is maar 10 dagen effectief. Daarna is het programma niet meer up to date. Gelukkig is de download niet groot en is zo een scan razendsnel gelanceerd. Je kan de Microsoft Safety Scanner downloaden op de volgende locatie:

http://www.microsoft.com/security/scanner/nl-be/

Je kan de Microsoft Safety Scanner gebruiken op 3 manieren. De snelle scan scant de delen van de PC waar de kans op besmetting het grootst is. Als je tijdens een snelle scan een besmetting vindt dan is het aangeraden om daarna een volledig scan te doen. De volledige scan kan echter wel een paar uur in beslag nemen. Je kan de Microsoft Safety Scanner ook gebruiken om specifieke mappen op de PC te controleren. Dit kan handig zijn om je downloads te dubbelchecken.

Opgelet de Microsoft Safety Scanner is geen real time scanner. Je kan hem dus niet gebruiken om je systeem permanent te beveiligen  Zoals reeds vermeld is het dus een extra scan om er zeker van te zijn dat alles proper is. Als je een gratis real time virusscanner wenst kan je eventueel Microsoft Security Essentials gebruiken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.