Hoe verwijder je een vergeten Windows wachtwoord

Een Windows account met een wachtwoord is handig als je niet wenst dat de kinderen je bestanden en instellingen wijzigen. Een echte beveiliging is zo een account met wachtwoord niet maar het is wel een extra barrière die genomen moet worden. Voor de kinderen kan je een gast account maken met beperkte rechten. Op deze manier kunnen ze geen ingrijpende wijzigingen aanbrengen op het systeem.

Een echte ramp wordt het echter als je het wachtwoord van de administrator account vergeten bent. Als je nog kan inloggen met een andere administrator account is er niet echt een probleem. Je kan dan gemakkelijk vanuit de ene account het wachtwoord van de andere account verwijderen of wijzigen. Dit kan je via gebruikersaccounts in het configuratiescherm.

De gebruikersnaam of het wachtwoord is ongeldig.
De melding dat je wachtwoord of gebruikersnaam verkeerd is.

Als je op geen enkele administrator account kan inloggen kan je het wachtwoord verwijderen met de volgende methode. Deze methode werkt voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en voor de lokale accounts van Windows 8.

Stap 1: Zorg dat je een Ultimate Boot CD hebt.

De Ultimate Boot CD is een handige CD met allerlei hulpprogramma’s. Een van die programma’s is in staat om het wachtwoord van Windows te verwijderen. De CD is volledig gratis. Download het ISO bestand van de website en brand het ISO bestand op een lege CD. Meer informatie over de Ultimate Boot CD kan je vinden:
https://decomputer.be/boot-disk-ultimate-boot-cd/
Een gratis programma voor het branden van het ISO bestand vind je hier:
https://decomputer.be/free-iso-burner/

Stap 2: Zorg dat de PC boot vanaf de CD/DVD-schrijver.

Het kan zijn dat je PC reeds ingesteld is om vanaf de CD/DVD-schrijver te booten. Als dit niet zo is moet je de bootvolgorde wijzigen in de BIOS. Op de meeste PC’s kan je naar de BIOS gaan door bij het opstarten op een specifieke toets te drukken. Vaak de F2, delete of F10 toets. Als de bootvolgorde correct ingesteld staat zal de PC starten vanaf de Ultimate Boot CD in plaats van Windows te booten.

Stap 3: Gebruik het juiste programma op de Ultimate Boot CD.

Het programma voor het wissen van het Windows wachtwoord vind je als volgt:

-> Ga naar HDD met de pijltje en klik op enter.

-> Ga naar Data Recovery en druk op enter.

-> Ga naar Offline NT Password & Registry Editor 110511

-> Er verschijnt boot : -> druk op enter

-> Het programma detecteert de partitie waarop Windows staat geïnstalleerd, indien correct mag je gewoon op enter duwen. Als het niet correct is kies je “m” en selecteer je de juiste partitie.

-> Het programma vraagt of het register zich op de volgende locatie bevind : Windows/system32/config. Dit is de standaard locatie. Druk opnieuw op enter.

-> In het volgende keuzemenu selecteer je dat je het wachtwoord wenst te resetten. Kies “1” en druk op enter.

-> Kies vervolgens opnieuw “1” zodat je kan aangeven van welk account je het wachtwoord wenst te verwijderen.

-> Het programma toont alle accounts. Type de naam in van de account waarvan je het wachtwoord wenst te verwijderen.

-> In het volgende menu kan je door “1” te kiezen het wachtwoord van de account die je in de vorige stap gekozen hebt verwijderen.

-> Het wachtwoord is verwijdert. Type nu eerst een “!” (uitroepteken) en daarna “q” om het programma te verlaten. In de laatste stap word er nog gevraagd of je de wijzigingen wenst op te slaan. Druk op “y” om te bevestigen.

-> Haal de Ultimate Boot CD uit de PC en start de PC opnieuw op. Je hoeft nu geen wachtwoord meer in te geven. Je kan natuurlijk na het opstarten opnieuw een wachtwoord instellen.

In de onderstaande video zie je hoe wij het wachtwoord van de account met de naam user verwijderen. Druk op pauze als de video te snel gaat.

[jwplayer mediaid=”1086″]

4 gedachten over “Hoe verwijder je een vergeten Windows wachtwoord”

  1. Beste,

    Ik ben het Windows wachtwoord vergeten op een Windows 7 home premium systeem. Heb ondertussen al allerlei verschillende programma’s gebrand op cd om te booten (waaronder ook het hierboven beschreven programma). Bij het opstarten heb ik in de BIOS de opstartvolgorde veranderd naar CD prioritair. Tot dusver geen probleem. Echter, bij het opstarten krijg ik een Express Gate foutmelding (Express Gate is niet geïnstalleerd, etc.), en start de computer normaal op naar het wachtwoord-scherm, zonder dat het bootprogramma wordt opgestart. Nu heb ik al hier en daar gelezen dat je het Express Gate ding kan uitschakelen in BIOS, maar ik vraag me af of dat dan het overslaan van het boot-programma kan verhelpen. Is er nog een andere manier om het wachtwoord te wissen/omzeilen/veranderen? Windows opnieuw installeren? Alvast bedankt voor de hulp!

    Beantwoorden
    • Express Gate kan je gewoon veilig uitschakelen hoor. Bovendien kan je dat daarna toch opnieuw inschakelen. Met de Ultimate Boot CD heb ik zelf al tientallen keren het wachtwoord verwijderd…werkt echt fantastisch goed!

      Beantwoorden

Plaats een reactie