Wat is een smart TV?

De tijd dat je op een TV alleen TV kon kijken is voorbij. Tegenwoordig zijn de TV’s veel “slimmer”. Op een smart TV kan je niet alleen TV kijken maar kan je ook surfen op het internet, skypen , spelletjes spelen, programma’s herbekijken, films op aanvraag bekijken en nog zo veel meer.

samsung smart TV screenshot
Op een smart TV installeer je apps. Met die apps kan je dan surfen, spelletjes spelen, films kijken en nog veel meer.

Wat heb je nodig om een smart TV te kunnen gebruiken?

Om dit alles mogelijk te maken moet de smart TV verbonden zijn met het internet. Afhankelijk van het type smart TV kan de verbinding met draad of draadloos gemaakt worden. Toestellen die enkel een verbinding met draad hebben kunnen vaak ook draadloos verbonden worden door het gebruik van een Wifi dongel. Koop echter niet om het even welke wifi dongel. De dongel moet compatibel zijn met jouw smart TV. En je kan niet zoals op een PC drivers gaan installeren om de dongel te laten werken.

Om alle mogelijkheden van een smart TV te kunnen gebruiken heb je een digitaal TV abonnement nodig. Zonder een digitaal TV abonnement werkt bijvoorbeeld de TV gids app niet en kan je ook geen opnames maken met je TV.

Hoe werkt zo een smart TV?

Een smart TV werkt met apps. Elke fabrikant biedt zijn eigen apps aan. Als er een specifiek app is die je wenst te gebruiken controleer dan of de fabrikant deze app aanbied voordat je overgaat tot de aankoop van een smart TV. Bekende apps zijn apps zoals Netflix, Spotify en Facebook.

Als besturingssysteem wordt vaak Android gebruikt. Niet dat dit noodzakelijk van belang is.

Streamen naar een smart TV?

Het streamen van media (foto’s, muziek, video’s) naar een smart TV is razend populair. Als je dit van plan bent controleer dan eerst of er een programma bestaat voor je PC of Mac voor het streamen van deze media naar je TV. Samsung heeft hiervoor Allshare voor Windows. Meer informatie over Samsung Allshare vindt u hier:

https://decomputer.be/allshare-app-streamt-media-van-je-pc-naar-je-samsung-smart-tv/

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie