Wat is het verschil tussen Google Afbeeldingen en Google Lens?

Een vraag die wel vaker gesteld wordt want je kan met beide tools zoeken op internet. Er zijn echter belangrijke verschillen. Google Afbeeldingen is in de eerste plaats een zoekmachine voor afbeeldingen. Je kan zoeken op basis van woorden en op basis van een andere afbeelding. Google Lens daarentegen is gericht op het begrijpen en herkennen van objecten, teksten lezen en zelfs geschreven tekst interpreteren.

Google Lens
Google Lens

Google Lens is enkel bruikbaar als mobiele app op smartphones en tablets.

Google Afbeeldingen kan je zowel op je PC als je tablet en smartphone gebruiken. Google Lens echter is een app die je installeert op je smartphone of tablet. Let op Google Afbeeldingen en Google Lens worden vaak door elkaar gehaald, maar er zijn wel degelijke belangrijke verschillen.

Waar worden deze tools voor gebruikt?

Google Afbeeldingen wordt door iedereen gebruikt voor het zoeken van afbeeldingen. Dit op basis van trefwoorden of op basis van een andere afbeelding. Als je zoekt op basis van een andere afbeelding kan je een afbeelding gebruiken van internet op je eigen afbeelding uploaden.

Google Lens heeft meer praktische doeleinden. Bijvoorbeeld je ziet een vlinder en je wil weten welk soort vlinder het is. Je neemt dan een foto met je smartphone of tablet en vraagt aan Google Lens welke vlinder het is. Of je ontvangt een tekst in een vreemde taal en je wenst dat Google Lens deze vertaald

Zoals je ziet zijn er wel degelijk grote verschillen tussen Google Afbeeldingen en Google Lens. De eerste is de gespecialiseerd in het zoeken en de tweede is in gespecialiseerd in het begrijpen en analyseren van de foto. Een groot verschil…

Wil je meer weten over het gebruik van Google Afbeeldingen? Lees dan

Google: afbeelding zoeken op afbeelding – Decomputer.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *