Wifi Sense uitzetten (Wifi inzicht uitschakelen)

In Windows 10 zitten allerlei extra’s waarvan de meeste gebruikers zich niet van bewust zijn. Wifi Sense of ook wel Wifi inzicht genoemd is zo een bedenkelijk extraatje. Met Wifi Sense worden de wachtwoorden die je gebruikt om te verbinden met draadloze netwerken gedeeld met je contactpersonen van Outlook, Skype en Facebook. Jouw contactpersonen kunnen dus verbinding maken met de draadloze netwerken waarmee jij ooit een verbinding gemaakt hebt zonder dat ze hier het wachtwoord moet van hebben. Dit lijkt handig maar hou wel rekening met het volgende:

1. De contactpersonen van jouw contacten kunnen eveneens verbinden met deze netwerken als jouw contacten ooit verbinding gemaakt hebben “jouw” draadloze netwerken. De contactpersonen van jouw contacten zijn niet noodzakelijk mensen die jij kent. Op die manier geef je wildvreemde personen toegang tot de draadloze netwerken waarmee jij reeds verbonden bent geweest.

2. Niet alle draadloze netwerken zijn betrouwbaar. Als Wifi Sense staat ingeschakeld kan jouw computer mogelijk verbinding maken met een draadloos netwerk van een van je contactpersonen zonder dat je er zich van bewust bent. Je kan dus zomaar met een onbekend (lees mogelijk onbetrouwbaar) draadloos netwerk verbonden worden.

Als je je draadloze netwerken niet wenst te delen en je niet zomaar met een draadloos netwerk van je contactpersonen wenst verbonden wenst te worden kan je best Wifi Sense uitzetten.

Wifi Sense uitzetten in Windows 10 doe je als volgt:

Open het actiecentrum van Windows 10 door op het actiecentrum icoontje onderaan rechts te klikken.
Kies alle instellingen.

actiecentrum openen
Alle instellingen openen via het actiecentrum.

Klik vervolgens op het icoontje “netwerk en internet”.

netwerk en internet
Klik op netwerk en internet.

Klik aan de linkerkant op Wi-Fi.
Klik vervolgens op Wi-Fi instellingen beheren.

Wifi instellingen beheren Windows 10
Klik aan de linkerkant op Wi-Fi en vervolgens aan de rechterkant op Wi-Fi instellingen beheren.

Zet onder Wi-Fi inzicht beide schuivers naar links.

Wifi sense uitzetten
Je kan Wifi Sense uitzetten door beide schuivers naar links te schuiven.

Wifi Sense uitzetten op je router

Wifi Sense uitschakelen in Windows 10 is niet voldoende. Als vrienden die met jouw draadloos netwerk verbinden Wifi Sense niet uitgezet hebben in Windows 10 kan de toegang van je draadloos netwerk nog steeds gedeeld worden met de contacten van jouw vrienden. Om dit te voorkomen kan je de naam van je draadloos netwerk aanpassen.  Als je de naam van je draadloos netwerk aanpast en laat eindigen op _optout wordt het wachtwoord niet opgeslagen in de  Wifi Sense database van Microsoft. Als de naam van je draadloos netwerk bijvoorbeeld wifi123 is verander je dus simpelweg de naam naar wifi123_optout.

Microsoft heeft begin van dit jaar beslist van van Wifi Sense uit Windows 10 te halen. Als jouw Windows 10 volledig geüpdatet is zijn de bovenstaande instellingen niet meer zichtbaar in Windows 10.

 

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie