Windows 10 activeren

In dit artikel leggen we uit hoe u Windows 10 kan activeren na een upgrade of een schone installatie.

Windows 10 activeren na een upgrade naar Windows 10

Als u een legitieme versie van Windows 7, Windows 8.(1) heeft geupgradet naar Windows 10 zal deze normaal automatisch geactiveerd worden na het beëindigen van de upgrade. De enige voorwaarde is dat de computer verbonden is met internet. De activatie kan enkele minuten in beslag nemen. Wacht dus in de eerste plaats geduldig af. Als Windows na 10 tallen minuten nog steeds niet geactiveerd is kan u Windows 10 alsnog activeren. Dit kan op 2 manieren.

Windows 10 activeren door Microsoft te bellen

Druk op de Windows toets + r

Windows toets R
Houd de Windows ingedrukt en duw vervolgens op de “r” toets.

en voer het volgende commando in slui 4.

slui 4
Voer het commando slui 4 in en klik vervolgens op OK.

Selecteer vervolgens het land waar u zich bevindt en volg de instructies die u via de telefoon ontvangt.

bellen en Windows 10 activeren
Men zal u vragen van het installatie-ID in te voeren. Geef deze correct door en volg de instructies die men geeft.

Windows 10 activeren met de productcode van Windows 7 of Windows 8.(1)

Heeft u de productcode van uw vorige versie van Windows dan kan u deze gebruiken om Windows 10 alsnog te activeren. Doe dit als volgt. Druk op de Windows toets + r en voer het volgende commando in slui 3.

slui 3
Druk op de Windows toets + de “r” toets en geeft vervolgens het commando slui 3 in.

In het venster dat vervolgens verschijnt mag u de productcode van uw Windows 7 of Windows 8.(1) invoeren.

Windows 10 activeren met productcode van Windows 7 of 8
U kan Windows 10 activeren met de productcode van je Windows 7 of Windows 8.(1).

Windows 10 activeren na een schone installatie

Als u uw computer in het verleden nog nooit geupgradet heeft naar Windows 10 en u een schone installatie heeft uitgevoerd dan kan u Windows 10 eveneens activeren met het commando slui 3 en de productcode van uw vorige Windows installatie. Enige vereiste is dat het een legitieme productcode is van Windows 7 of Windows 8.(1).

Fouten die kunnen optreden bij de activatie

Fout 0xC004C008

Deze fout treedt meestal op als de productcode van uw Windows op meer dan in de licentievoorwaarden vermelde hoeveelheid gebruikt is. Deze fout kan ook het gevolg zijn van een wijziging van de hardware van de computer. De enige manier om Windows in het geval van deze fout te activeren is Microsoft te contacteren. Gebruik het commando slui 4.

Fout 0xC004F061

Deze fout treedt op wanneer u een schone installatie van Windows 10 heeft uitgevoerd zonder het ingeven van een productcode tijdens de installatie en op een computer waar voordien nog geen upgrade was uitgevoerd. De oplossing is in dit geval het invoeren van de productcode van je vorige Windows installatie. Gebruik het commando slui 3.

Stefan Van Nerum met hondje

Over de auteur: Stefan Van Nerum

Industrieel Ingenieur Telecommunicatie

Stefan Van Nerum is een Industrieel Ingenieur Telecommunicatie met een diverse achtergrond in de technologiewereld. Met ervaring als docent in het middelbaar onderwijs, werkzaam als C++ programmeur, en het runnen van een computerwinkel gedurende 13 jaar, heeft Stefan zijn expertise ontwikkeld in computerreparatie en technologische oplossingen. Zijn passie voor informatica strekt zich uit tot zijn vrije tijd, waarin hij blijft verkennen en innoveren in de voortdurend veranderende wereld van technologie.

LinkedIn Profiel - Volg Stefan op LinkedIn voor meer inzichten en updates.

Plaats een reactie