Windows 10 installeren, belangrijke tips en advies!

Iedereen weet het ondertussen al. Wie wil kan gratis zijn Windows 7 of Windows 8.(1) upgraden naar Windows 10.  Wat veel mensen niet weten is dat je nadien indien gewenst ook een “clean install” van Windows 10 kan uitvoeren. In dit artikel geven we belangrijk tips in verband met deze upgrade. We leggen ook uit hoe u zo een “clean install” kan uitvoeren.

 

Windows 10 installeren door Windows 7 of Windows 8.(1) te upgraden naar Windows 10

We kunnen het niet genoeg benadrukken maar het is belangrijk dat je Windows in perfecte staat is alvorens de upgrade uit te voeren. Doorloop de volgende checklist alvorens de upgrade uit te voeren!

  • Neem eerst een back-up van alle belangrijke gegevens!
  • Verwijder all ongewenste software. Weet je niet wat je moet verwijderen gebruik dan een programma zoals Should I Remove It
  • Verwijder alle malware. Een uitstekend programma hiervoor is Malwarebytes.
  • Controleer dat de PC geen virussen heeft.
  • Voer schijfopruiming uit in Windows.
  • Defragmenteer de harde schijf als de PC een klassieke harde schijf heeft.
  • Deïnstalleer de virusscanner. Je mag de virusscanner opnieuw installeren nadat je je Windows geüpgraded hebt. Als je Microsoft Security of Defender gebruikt hoef je deze niet te verwijderen.

Het heeft geen zin van een vervuilde en slecht werkende Windows te upgraden naar Windows 10. Als je dit negeert bestaat de kans dat de upgrade mislukt of dat Windows 10 na de upgrade niet reageert. Het gevolg is dan meestal dat de startknop en het zoekvak van Windows niet reageren en gebruikt kunnen worden.

Windows 10 installeren
Windows 10 installeren? Op de website van Microsoft kan u gratis installatie media aanmaken voor de installatie van Windows 10.

Windows 10 installeren? Een “clean install” werkt het best!

Bij een “clean install” worden alle gegevens gewist. Maak dus eerst een back-up van alle belangrijke gegevens!

Misschien dat sommige lezers me gaan tegenspreken maar een “clean install” werkt altijd beter dan een upgrade. Als de PC na de upgrade een tijdje verbonden geweest is met internet kan je na de upgrade de PC eventueel wissen en direct Windows 10 installeren. Alvorens de PC te wissen maakt u installatiemedia aan. Dat kan je op de volgende locatie:
http://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

Belangrijk!

Tijdens de installatie van Windows 10 zal er een product key gevraagd worden. U hoeft deze niet in te vullen als er op de PC reeds een Windows 10 gedraaid heeft. Na of tijdens de installatie van Windows 10 maakt u verbinding met internet. Windows 10 maakt op dat moment verbinding en controleert of de Windows mag geactiveerd worden. Indien dit zo is zal Windows geactiveerd worden zelfs wanneer u geen product key ingeven hebt. Let wel op als er op de PC nog geen Windows 10 met internet verbinding gestaan heeft werkt dit niet!

Nieuwsgierig naar meer? We hebben nog een artikels die u mogelijk interessant vindt!

Neem een kijkje op de frontpagina....

Door hier onderaan te reageren op het artikel steunt u ons.

Dank u wel

Plaats een reactie